Zihniyetini bilseydik aday göstermezdik

Davutoğlu, Ankara'da ‘Birlikte Konya'dayız' iftarında konuştu. İhsanoğlu'nun Arap ülkeleri arasındaki konularda Türkiye'nin tarafsız olması gerektiği yönündeki görüşünü eleştiren Davutoğlu, "Zalim ile mazlum arasında tarafsız olmak zalimin yanında durmakt

Zihniyetini bilseydik aday göstermezdik
Davutoğlu, Ankara'da ‘Birlikte Konya'dayız' iftarında konuştu. İhsanoğlu'nun Arap ülkeleri arasındaki konularda Türkiye'nin tarafsız olması gerektiği yönündeki görüşünü eleştiren Davutoğlu, "Zalim ile mazlum arasında tarafsız olmak zalimin yanında durmaktır. Halid Bin Velid'in Humus'taki kabri Suriye rejimin uçakları tarafından yerle bir edilirken tarafsız kalmayacağız. Onun genel sekreter olabilmesi için çok büyük çaba sarf ettik. Ama bu zihniyetini bilseydik değil aday göstermek şuradan şuraya bir adım dahi atmazdık" diye konuştu.
 
Konuşmasında Gezi Parkı olayları ile 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını AK Parti'ye yönelik komplo olarak değerlendiren Davutoğlu, "Türkiye'yi bundan sonra sadece Ankara'da oturanlar idare edecektir. Ne Pensilvanya'da, ne Brüksel'de, ne Washington'da ne başka yerde oturanlar idare edecektir. Bu ülkeyi idare edecek olan ya Ankara'da Hacıbayram Veli'nin, ya İstanbul'da Eyyüb El Ensari'nin, ya da Konya'da Mevlana'ın dizinin dibinde oturacak ya da başka yerde büyük zatların dizinin dibinde oturacaktır" şeklinde konuştu.
 
İsrail'in kara harekatının hedefinin Filistin Birlik hükümeti olduğunu söyleyen Davutoğlu, hükümetin devam etmesi için El Fetih ve Hamas taraflarıyla görüştüğünü, Gazze'ye yönelik kara harekâtının sona ermesi için görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset