Yıldız'dan istifa açıklaması!

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taner Yıldız bir gazetecinin, "İstifa edecek misiniz?" sorusuna yanıt vermeyerek, "İşin kolayına kaçıyorsunuz" dedi. Soma'dan gelen madencilerle görüşen Bakan Yıldız, görüşmeden sonra bir açıklama yaptı. Taner Yıldız aç

Yıldız'dan istifa açıklaması!
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taner Yıldız bir gazetecinin, "İstifa edecek misiniz?" sorusuna yanıt vermeyerek, "İşin kolayına kaçıyorsunuz" dedi.
 
Soma'dan gelen madencilerle görüşen Bakan Yıldız, görüşmeden sonra bir açıklama yaptı. Taner Yıldız açıklamasında şunları söyledi:
 
BUNDAN SONRA GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEK 
 
"Burası doğal bir afet değil, doğal afetlerin ışında bir kusur vardır. İdari ve adli soruşturmalar devam ediyor.. İşçi temsilcisi arkadaşlarımız fikirlerini samimi olarak iletttiler. Bundan sonra görüşmelerimiz devam edecek. Kendilerine siz bu ocakların kapatılmasını istermisiniz? diye sordum . Hayır doğru tedbirlerin araştırılması karşılığında çalıştırılmalı dediler. Bize düşen Çalışma bakanımızla beraber işçi kardeşlerimizle tekrar toplantı yapılması , orada şartları ihmalleri düzeltilmesi.
 
4 ülkeden ABD, Almanya Rusya ve Çin en fazla kömür yoğunluğu olduğu yerlerle de teknik olarak çalışmalar yapacağız.
 
301 CANIMIZ GİTTİ
 
Çalışma bakanımızın alanına giren bölümler, atlanan noktalar bizim alanımıza giren bölümler bunların her birisini detaylarıyla konuştuk. İşçi bakan ayrımı yapmaksızın abi kardeş olarak konuştuk.
 
TKY'nin tek başına özelleştirilmesi söz konusu değil, böyle birşey yok. 301 canımız gitti Soma'da .. O yüzden bunların herhangi bir şekilde takipsizliği olamaz... En kolay olanını söylüyorsunuz bu işin aynen işletmelerde olduğu gibi...İşçi sağlığı, iş güvenliği tedbirleri
 
BU OCAKLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
 
Kömürler, bıraktığınız gibi kalmayan ocaklar. Soma ekonomisi bunu bizden talep ediyor olabilirler ama biz tedbirleri almalıyız. Sendikalar, ve özel sektör dahil olmak geniş kapsamlı bir toplantı yapmak istiyoruz.
 
Bu şartlarda üretim yapamazlar, bunlar iyileştirilmeden herhangi bir üretim yapmaları doğru olmaz. Eksiklilerin gideirlmesi için oradaki çalışacak işçi kardeşlerimizin her zaman olacağını söylememiz lazım. Eksiklikler giderilten sonra çalışmalıdırlar. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset