Yıldırım: İzmir'deki operasyonun tarihi manidar!

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme eski Bakanı, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Tcdd'ye bağlı İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik operasyonu yorumlarken, "Zamanlaması manidar" dedi."ZAMANLAMASI MANİDAR"Gazetecilerin sorularını y

Yıldırım: İzmir'deki operasyonun tarihi manidar!

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme eski Bakanı, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Tcdd'ye bağlı İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik operasyonu yorumlarken, "Zamanlaması manidar" dedi.

"ZAMANLAMASI MANİDAR"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "2011'de başlayan bir soruşturmaya üç yıl aradan sonra operasyon yayılmasının zamanlaması manidardır. Üç yıl oturacaksın, üç yıl sonra düğmeye basacaksın. Suçla mücadele edeyim derken, suçu teşvik eden bir anlayışla hukuk tesis edilmez" diye konuştu.

Binali Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"3 YIL NEDEN BEKLENDİ"

"Bu konuyla ilgili sınırlı bilgimiz var. Olay tazedir. Ben de bu ziyarete gelirken haberim oldu. Elde edebildiğimiz bilgiye göre, 2011'in başlarında bir şikayet üzerine İzmir Limanı'ndaki yükleme boşaltma ameleleriyle ilgili şikayetle başlatılan soruşturma. 2011 geçmiş, 2012 geçmiş, 2013 bitmiş. 2014'ün başında böyle bir operasyon kararı veriliyor ve bu uygulanıyor. Ben bunu halkımızın takdirine sunuyorum ve bunu çok anlamlı buluyorum. Zamanlaması yönünden anlamlı buluyorum. Şüphesiz bir yerde usulsüzlük bir yanlışlık varsa bunların ortaya çıkması hepimizin ortak arzusu. Ama bunları ortaya çıkarmak için 3 yıl niye beklendi. Bu soruyu soruyorum. Neden seçimin hemen başlangıcında yapıldı. Bunu da soruyorum. Eğer suçu önlemekse yargı mensuplarının görevi 3 yıl suç işlenmesine neden seyirci kalındı. Neden göz yumdular.

"DAVUL, ZURNAYLA İNSANLAR EVLERİNDEN TOPLANIYOR"

Bunun da kamuoyuna açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Bir de artık son zamanlarda bu iş farklı bir boyuta büründü. Merasimle, davulla, zurnayla insanlar evlerinden toplanıyor. Daha neyle suçlandıklarını bilmeden toplum nezdinde mahkum ediliyorlar. Doğru bir şey değil. Eğer bunu yapmaya devam edersek ülkede kamu adına iş görenleri teker teker kaybederiz. Hiç kimse sorumluluk almaz. Hiç kimse iş yapmaz hatta hakimlerin, savcıların oturduğu binaların inşaatının ihalesini bile yapmazlar. Alınacak eşyaların ihalesini bile yapmazlar. Çünkü yapılan her işte mutlaka bir şey bulmak için çalışırsanız bulursunuz. Bir temizlikçi çağırın. Evinizi temizletin 40 tane kusur bulabilirsiniz. Kusur bulmak en kolay iştir. Ama iş yapmak ortaya bir ürün koymak önemli olan budur."

BACANAĞI DA SORULDU: HABERİM YOK

Bu arada operasyon kapsamında gözaltına alınan holding patronu M.C.B.'nin yanında çalışan ve halen aranan C.H.'nin, Binali Yıldırım'ın bacanağı olduğu belirtildi. Bu durumun sorulması üzerine Yıldırım, "Alınıp alınmadığını bilmiyorum. Haberim yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler