"Yeni kasetler mi var?"

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "CHP ve MHP, yeniden paralelin çizdiği kulvara geldi. İddia edildiği gibi kasetler mi vardır, bunu bilemiyorum. Tekrar paralel yapının komutanlığında, 7 Haziran seçimlerine çalışmaya başladılar" dedi. Bakanlıkta

"Yeni kasetler mi var?"

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "CHP ve MHP, yeniden paralelin çizdiği kulvara geldi. İddia edildiği gibi kasetler mi vardır, bunu bilemiyorum. Tekrar paralel yapının komutanlığında, 7 Haziran seçimlerine çalışmaya başladılar" dedi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Canikli, TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Paralel yapıya ilişkin soru üzerine Canikli, bu organizasyonun hukuki olarak, Türkiye'nin devlet olarak mücadele etmesi gereken bir yapı olduğunu söyledi. Canikli, "Terör örgütüdür. Hükümetin ortadan kaldırılmasını hedefleyen çalışmalar içerisindedir" dedi. 

Söz konusu yapıyla mücadele ve dikkatin çekilmesi noktasında önümüzdeki günlerde yeni cümleler duyulabileceğini dile getiren Canikli, paralel yapı soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler hakkında verilen ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince "yok hükmünde" sayılan tahliye kararlarına ilişkin de şunları söyledi: 

"Sayısız kereler bu yapılanmaların belli noktalardan kontrol edildiği bir çok noktadan ispat edildi. Son yaşananlar bunlardan biri. Bir hukuk kuralı açıkça ihlal ediliyor. Kime sorarsanız sorun, öyle bir yetkinin o hakimler tarafından kullanılmasının mümkün olmadığını size söyler. Bu gerçekten artık en uç noktalardan bir tanesidir. Gözü karalığın da en ileri noktalara vardığını gösteriyor. Kişi veya kişiler, kendi beyinlerini kullanmıyorsa, başkalarının güdümüne sokmuşsa, artık mantığıyla hareket edemez. Normal bir insanın karar verme merci devrede olsa, hiç bir hakim böyle bir karar veremez. Vicdanın, kalbin tamamen teslim edildiği bir yapıyla karşı karşıyayız. 

Bugüne kadar hukuk tarihimizde böyle bir olayla karşılaşmadık. Yargının da farklı düşündüğü olaylar gündeme gelmiş olabilir ama bugüne kadar bu kadar net bir konuda hakimlerin kanunu çiğnediği görülmemiştir. HSYK'nın aldığı karar hukukidir. Böyle bir tehditle karşı karşıya gelen hukuk sistemimizin bu tür tedbirler alması normaldir." 

- "CHP, MHP ve HDP, paralel yapıyla yakın bir işbirliği içinde" 

CHP, MHP ve HDP'nin, paralel yapıyla yakın bir işbirliği içinde olduğunu belirten Canikli, özellikle yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu işbirliğini çok açık şekilde gördüklerini ifade etti. 

Canikli, söz konusu yapının artık mantıksız kararlar aldığını ve can havliyle daha da hata yaparak, adım attıklarını bildirdi. 

Söz konusu seçimlerin ardından paralel yapıyla CHP'nin ilişkisinin bozulduğunu, çünkü vaatlerin gerçekleşmediğini aktaran Canikli, şöyle devam etti: 

"CHP ve MHP, yeniden paralelin çizdiği kulvara geldi. İddia edildiği gibi kasetler mi vardır, bunu bilemiyorum. Tekrar paralel yapının komutanlığında, 7 Haziran seçimlerine çalışmaya başladılar. Güvenlik Paketi diye bilinen bir paket kabul edildi. O paketin görüşülmesinde, HDP ve MHP'nin aynı doğrultuda hareket etmesini son günlerdeki gelişmelere kadar anlayamamıştık. MHP o güne kadar savunduğu ilkeleri içeren paketin geçmemesi için mücadele verdi. Daha sonra MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday olarak göstermesi, bir çok soru işaretinin ortadan kalkmasına neden oldu. 7 Haziran seçimleri için yine paralel yapının koordinatörlüğünde, yine çok büyük vaatleriyle bir proje yürütülüyor." 

- "Ermeni diasporası, çok büyük sonuçlar hedefliyordu" 

Bakan Canikli, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının hatırlatılması üzerine de Ermeni diasporasının çok büyük sonuçlar hedeflediğini bildirdi. 

Türkiye'nin aktif politikasıyla, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı nedeniyle ortaya konulan politika ile diasporanın amacına ulaşamadığını vurgulayan Canikli, "Biz artık hamle yapabiliyoruz. 10 yıl önce böyle hamleler düşünmemiz mümkün değildi, ama artık öyle değil. Bütün dünya iki toplantıyı karşılaştırdı ve kesinlikle baskın olan Türkiye'deki törenler oldu. Bu şekilde Ermeni diasporasının haksız amacı savuşturulmuş oldu. Karar alan ülkelerin hiçbir şekilde sonuç alması mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset