Yeni Başbakan Kurtulmuş mu olacak?

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erdoğan'ın varisi olduğu yönündeki iddiaları değerlendirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Erdoğan'ın varisi olduğu" yönündeki yorumları değerlendirdi, bunların maksadını aşan sözler o

Yeni Başbakan Kurtulmuş mu olacak?

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erdoğan'ın varisi olduğu yönündeki iddiaları değerlendirdi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Erdoğan'ın varisi olduğu" yönündeki yorumları değerlendirdi, bunların maksadını aşan sözler olduğunu söyledi. AK Parti'yi geçişinin seçmende kabul gördüğünü de ifade eden Kurtulmuş, son zamların bölgesel kaynaklı olduğunu anlattı.
 
Numan Kurtulmuş, Beyaz TV'de Sedat Yazıcıoğlu’nun sorularını cevapladı. AK Parti'ye geçişiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kurtulmuş, muhalefetteyken bile iktidarın ayağına çelme takma gibi bir niyetle hareket etmediklerini söyledi. Hem Saadet Partisi'ndeyken hem de HAS Parti'de halk ile ciddi bir iletişim kurduklarını anlatan Kurtulmuş, bugüne kadar hep millet adına doğru olanı söylemeye çalıştıklarını ifade etti.
 
2010 yılındaki refarandumda da yine aynı duyguyla hareket ettiklerini ve "Yetmet Ame Evet" dediklerini kaydeden Kurtulmuş, 28 Şubat soruşturmasının da kendi başvurularıyla başladığını iddia etti. Kurtulmuş şöyle konuştu:
 
"Biz muhalefetteyken de iktidar partisiymiş gibi çalıştık. Halk da siz doğru söylüyorsunuz ama biz size daha sonra oy vereceğiz ya da biz sizi Tayyip Bey ile birlikte görmek istiyoruz dedi. 12 Temmuz 2012’de de Tayyip Bey’in samimi teklifi geldi ve biz iktidara yardımcı olmak için yaklaşık 2-3 ay süren yoğun istişareler sonucu AK Parti’ye katıldık” 
 
ERDOĞAN'IN VARİSİ Mİ?
AK Parti'ye katılımın parti tabanında ve seçmende sinerji oluşturduğunu söyleyen Kurtulmuş, katılımların yürekten benimsendiğini kaydetti. Kendisiyle ilgili olarak "Başbakan'ın varisi" yorumlarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kurtulmuş, bu sözlerin maksatlı ya da maksadını aşan yorumlar olduğunu ifade etti. Erdoğan'ın karizmatik bir lider olduğunu, ülke ve dünya meselelerine vakıf olduğunu söyleyen Kurtulmuş şöyle konuştu:
 
"Ben 14 yıldır siyasetin içindeyim hiçbir zaman böyle bir hesabın içinde olmadım. Böyle bir hesabın içerisinde bulunmayı doğru da bulmam mühim olan millete hizmet etmektir. Kadere ilişkin bir şey söylemek de haddi aşmaktır. Bunları haddini aşan yorumlar olarak bulurum.” 
 
ZAMLAR BÖLGESEL KAYNAKLI
AK Parti kongresinde AK Parti'nin siyasi parti olmaktan öte siyasi bir hareket olma sinyalinin verildiğini söyleyen Kurtulmuş, Erdoğan'ın konuşmasında Türkiye'nin geleceğine ilişkin hedefleri ortaya koyduğunu anlattı. Açıklamasında hükümetin yaptığı son zamları da değerlendiren Kurtulmuş, yapılan ayarlamaların bölgesel sorunlardan kaynaklandığını söyledi. Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesinin de vergilerin toplanamaması olduğunu kaydeden Kurtulmuş, dolaylı vergi oranının da düşürülmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş şöyle konuştu:
 
"Dolaylı verginin toplam verginin içindeki payı çok yüksek, bunun mutlaka düşürülmesi lazım. Yani şu suyu alıyorsunuz, bu suya en zengin de aynı KDV’yi aynı ÖTV’yi veriyor, fakir olan da veriyor. Dolaylı vergiler ne kadar azaltılabilir, doğrudan doğruya; üretimden, servetten zenginlikten daha fazla vergi alınabilirse bu dolaylı vergiler azaltılmış olur. Benzinin bu kadar yüksek fiyatın sebebi üzerindeki vergilerdir. Bu vergi yüklerinin mutlaka azaltılması gerekiyor. Bu aynı zamanda gelir dağılımında adaletin sağlanmasını da düzeltecek hususlardan birisidir. Bu konuda özel bir çalışma yapılması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset