Yeni anayasa ile STK’lar mecliste yer bulacak

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Müminhan Bilgin şehirlerin verimli kalkınıp gelişebilmesi için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini bu manada STK’lara büyük görev düştüğünü belirtirken Başkanlık sistemi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.Tr

Yeni anayasa ile STK’lar mecliste yer bulacak

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Müminhan Bilgin şehirlerin verimli kalkınıp gelişebilmesi için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini bu manada STK’lara büyük görev düştüğünü belirtirken Başkanlık sistemi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Trabzon’un gelişip kalkınmasındaki en önemli faktörün sivil toplum örgütleri olduğunu ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Bilgin, ‘STK’lar şehirlerin beynidir. Şehirler onlar ile birlikte yaşar, onların önerileri ile görüşleri ile sorunlar ortaya çıkar yeni fikirler ve projeler üretilir. Trabzon sivil toplum kuruluşları açısından Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde bir şehirdir. Edindiğim bilgilere göre Trabzon’daki sivil toplum kuruluşu sayısı 1000’in üzerinde. Buda gösteriyor ki Trabzon şehrinde sivil toplumun, şehrin yaşayışına katkısı büyüktür’ dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarını en çok önemseyen siyasi partinin AK Parti olduğunun da altını çizen Bilgin şöyle devam etti, ‘Partimiz yönetim organları bunun bilincinde olarak sürekli STK’larla istişare halinde şehrin ihtiyaçlarına yön vermeye çalışmışlardır.  
Hazırlanan yeni anayasa paketinde de belli bir sayı üzerinde üyesi bulunan STK’larin mecliste kendilerine yer bulacağı bir sistem hazırlanmıştır. Modern ülkelerdeki sivil anayasalarda da bu şekilde STK’lar mecliste kendi yönetim organlarınca yer buluyorlar. AK Parti iktidarı ile yeni dönemde bu mümkün olacak STK temsilcileri ülkenin yönetiminde mecliste söz sahibi olacaklardır.

Özellikle seçim süreçleri ve sonrasında hayata geçecek projelerde Sivil Toplum Kuruluşlarını partimiz aday adayları olsun, teşkilatlarımız olsun sık sık ziyaret edip onlarında görüş ve önerilini alıp şehrin sorunlarını onların ağzından dinlemişlerdir.
Bende aday adaylığım sürecinde sürekli olarak sivil toplum kuruluşlarımıza gittim. Trabzon için onların fikir ve önerilerini dinledim. Beyin fırtınası yaptık. Çok faydalı ve önemli projelere sahip dolu dolu arkadaşlarımız, başkanlarımız yöneticilerimiz var. Özel sektörde genel itibariyle özellikle istihdama katkı anlamında kalifiye eleman sorunu, sendikalarda özlük hakları, zamlar ve sendikal süreçte bazı yasaların işlevselliğinin arttırılması gibi iyileştirilmesi gereken önerilerle karşılaştık.

BAŞKANLIK SİSTEMİ KARAR MEKANİZMASINI HIZLANDIRACAK

Yasal manada gerek kamu gerekse özel sektörde çalışan hemşerilerimiz için de iktidarımız gerekli yasal düzenlemeleri yapmış, bazıları üzerinde de yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmüştür.

Türkiye’de ne yazık ki mevcut sistem ile istediğiniz her yasa veya alınmış bir kararı istediğiniz şekilde düzenleyemiyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında Başkanlık sistemindeki ısrarı bu yöndedir. Karar mekanizmasının hızlandırılması için, istenilen yasal düzenlemelerin hızla yapılması için Başkanlık sistemi zaruri hale gelmiştir. Tabi ki bunun kararını verecek olan da halkımızın ta kendisidir. Halkımız kabul görür ise Başkanlık sistemi ülkemiz için hayırlı bir sistemdir ve STK’ların da bu manada görüş ve taleplerinin faaliyete geçmesi hızlanacaktır’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler