Yasa makinesine dönüştük

Aile Avukatlığı ve Aile Rehberliği Bağcılar Uygulama Merkezi açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çağın ruhunu yakalamak, hastalıklarına derman olmak, gerekli tedbirleri almak, gerekli tedaviyi yaptırmak bizlerin en büyük göre

Yasa makinesine dönüştük

Aile Avukatlığı ve Aile Rehberliği Bağcılar Uygulama Merkezi açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çağın ruhunu yakalamak, hastalıklarına derman olmak, gerekli tedbirleri almak, gerekli tedaviyi yaptırmak bizlerin en büyük görevi" diyerek sözlerine başladı.

Gelinen noktada, özellikle bilgi çağını yönetmek, bilgi ekonomisini yönetebilmek için bilgiyi kullanmak gerektiğini vurgulayan Şahin, "Çünkü, bilgi güçtür, iktidar yapar" dedi.

Şahin 11 yıldan beri alanda olduğunu ve üç dönem milletvekili olduğunu aktararak, "Yasa makinesine dönüştük. O kadar çok yasa yaptık ki, o kadar yasal alt yapı oluşturduk ki, çünkü hedefimiz; hukuk devleti olmak, ileri demokrasiye gitmek, bütün mevzuatları taramak, gerekli tedbirleri almak. Bunu yapmak önemli bir çatıdır. Ama yeterli mi? İşte, yeterli olmadığından dolayı bütün bu çalışmaları yapmak zorundayız. Çünkü, hepimizin söylediği bir şey; yasal alt yapı var ama uygulamada sorun var. Uygulamada sorun olmasının nedeni, zihinsel dönüşüm, toplumdaki farkındalık nasıl oluşacak? Yasal alt yapıyla beraber uygulama ve zihinsel dönüşümü başarmamız gerekiyor.

Onun için de, bugün yasal okur-yazarlık, medya okur-yazarlığı, finansal okur-yazarlık dediğimiz, yani yaşama dair bize lazım olan bilgiyi ne kadar kullanıyoruz? Bu önemli bir sorundur. Bunun için de, bizim bütün ortaklarımızla işbirliği ve güçbirliği yapmamız ve bilgi çağının getirdiği beşeri sermayeyi kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Yaşamda, yaşam becerilerini oluşturabilmemiz için, yaşamda yakaladığımız sorunları çözebilmemiz için bunun yasal mevzuatını, inceliklerini de öğrenmek o kadar önemli. Büyük bir onurla söylüyoruz; bugün modern ve çağdaş ülkelerin mevzuatında ne varsa, bizim ülkemizde de aynı şey var diyoruz" diye konuştu.

Şahin, Türk Ceza Kanunu'nu (TCK) 35 yıl sonra değiştirmiş bir iktidar olduklarını ifade ederek, "Kimse cesaret edip, masanın üstüne çıkartamaz. O kadar önemli, güçlü bir reformdu ki, ve ilk dönemimizde 6 ay gibi bir mutfak çalışmasıyla çok önemli bir çalışma yaptık ve en büyük, hatta kadın, çocuk hakları, dezavantajlı gruplar dediğimiz yaşlı, engelli hakkı, yani insan hakkının tamamlayıcı unsuru olan bütün grupların hakkını, hukukunu koruyan bir anlayışı getirdik" dedi.

Aile avukatlığı konusunda da bilgi veren Şahin, "'Aile Avukatlığı' dediğimiz şey, aslında aile hekimliğinin tanımlaması. Rakamlar, araştırmalar, yaptığımız çalışmalar, bu konuda ciddi bir ihtiyaç var. Soruyoruz ve istatistiklere bakıyoruz; toplumdaki ayrılmaların yüzde 80'i ikinci defa evleniyor. Ama yüzde 17'si ayrıldığı eşiyle evleniyor. İşte bu sistem, bizimbakanlık olarak bütün Türkiye'ye koymaya çalıştığımız bir sistem" diye konuştu.

Şahin, ayrılma başvurusuyla gelen 450 çiftin 75'inde evliliğe devam kararı aldığını aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset