Yargıtay onarsa dava açılır

Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "laiklik karşıtı odak" kararının o dönem üretilmiş, düzmece haberlere dayandığını belirtti.Kararın AK Parti açısından hukuki ve siyasi olarak ağır, haksız bir yük olduğunu savunan Çiçek, "AK Parti'nin bu haksız yükten

Yargıtay onarsa dava açılır

Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "laiklik karşıtı odak" kararının o dönem üretilmiş, düzmece haberlere dayandığını belirtti.

Kararın AK Parti açısından hukuki ve siyasi olarak ağır, haksız bir yük olduğunu savunan Çiçek, "AK Parti'nin bu haksız yükten kurtulması hukukun bir gereğidir" mesajını verdi.

Cemil Çiçek, AK Parti'nin yeniden yargılama başvurusunu ne zaman yapabileceğine ilişkin görüşünü de açıkladı.

Ergenekon davasında mahkemenin AK Parti'nin kapatılma davasında sunulan delillerin kaynağı olan internet sitelerinin kara propaganda için kurulduğunu hüküm altına aldığına dikkat çekti.

Çiçek, "Eğer Yargıtay, alt mahkemenin Ergenekon kararını onarsa kapatma davası tümüyle çöker ve o zaman AK Parti yeniden yargılama için Anayasa Mahkemesi'ne dava açabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset