"Yargıda da son söz milletindir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Süleymaniye Camisi'nde kıldı. Başbakan Erdoğan'ı Süleymaniye Camisi'nde, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir karşıladı. Erdoğan, cami avlusundaki çocuklara harçlık verdi. Bu arada bölgede güvenlik önlemleri

"Yargıda da son söz milletindir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Süleymaniye Camisi'nde kıldı. Başbakan Erdoğan'ı Süleymaniye Camisi'nde, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir karşıladı. Erdoğan, cami avlusundaki çocuklara harçlık verdi. Bu arada bölgede güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Başbakan Erdoğan gazetecilerin soruları üzerine Ergenekon davası ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun "Adaletin katledildiği bir davadır" açıklaması için 'suçtur' ifadesini kullanan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Demokratikleşme paketiyle ilgili daha önce çalışma yaptık. Daha sonra Beşir Atalay riyasetinde bu çalışmayı sürdürüyorlar. Bayram ertesi de ben bu yapılan çalışmaları bir gözden geçirme imkanı bulacağım. Demokratikleşme paketi yeni atılmış bir adım değil. fakat şimdi güncellemek suretiyle nerelerde ne gibi aksamalar var, bu maddeler üzerindeki çalışmaları arkadaşlarım bitiriyorlar. Böylece yeni döneme yönelik demokratikleşme yönelik açıklama yapacağım. Biliyorsunuz Türkiye’de yasama yürütme yargı kuvvetler ayrılığını oluşturmaktadır. Dolayısıyla kanaatlerimizi söylerken bu kanaatlerimiz anayasanın amir hükümlerine ters düşmeden olmak durumundadır. Ben o zaman kanaatimi çok açık net ifade ettim. O kanaatimde sapma söz konusu değildir.

"ADALET YERİNİ HAKKIYLA BULSUN"

Tabi yargıda bugün birkarar verdi. Bu karar nihai bir karar değildir. Bunun  biliyorsunuz Yargıtay’da tekrar masaya yatırılması söz konusudur. Yargıtay’ın vereceği karar da aslında nihai değildir. Bunun yargı noktasındaki sürecin nihayete ermesine kadar bir yargı sürecidir. Temenni ederiz ki adalet yerini hakkıyla bulsun.

Ana muhalafet partisinin meşruiyet ifadeleri suçtur. Yargıya müdahaledir. Bu şekilde bir siyaset yapılamaz. Bu tür ifadelerle kimsenin oyu yükselmez. Bu konuda bizim hassasiyetimiz çok farklıdır bu tür bir dalaşmanın içinde AK Parti olarak biz olamayız. Aynı şekilde MHP Genel Başkanı'nın yaptığı açıklamalarda çok çirkindir. Ana muhalefet partisi genel başkanı bir siyasetçi gibi değil genel müdür gibi çalışıyor. Atamalar nasıl yapılır öğrenmesi lazım. Şuçu sabit olmayan kişi için şöyle böyle diyemezsiniz. Bunlar ne zaman ortaya çıktığına baktığımızda da gördüğünüz gbii emekli olduktan sonra ortaya çıkan olaylardır. Buralardan kendine göre bir şeyler çıkarmanın gayreti içerisinde. En önemli savcı, en önemli hakim milletdir. Onun için zaten egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. Yargıda da biliyorsunuz son söz milletindir.

MISIR'DA DARBE HÜKÜMETİ SÖZ KONUSU

Mısır’da şu anda bir darbe hükümeti söz konusudur. Bu hükümet görüldüğü gibi önce yüzde 52 oyla seçilmiş bir cumhurbaşkanını görevden almıştır. Görevden alan kimdir? Sayın Mursi’nin milli savunma bakanlığına getirdiği Sisi’dir. 'Mursi kucaklamadı' diyorlar. Yahu neyi kucaklayacak? Diğer üçte ikisi ise Mübarek yönetiminde kalmış insanlardı. Çok daha manidar.

Bir ekonomik ambargo biliyorsunuz Mursi’ye uygulandı. Darbe hükümeti hemen 16 milyar dolar gibi bir destek gelmiştir. Batılı ülkeler hala darbe diyemiyorlar. Müdahale diyorlar. Daimi üyelerin hepsiyle görüştük. Biz de sizin düşüncenizi paylaşıyoruz diyorlar. Ama darbe diyemiyorlar.

Ama biz bu noktada biz bu darbecilerin yanında olmayacağız. Yüzde 65 oyla kabul edilmiş bir anayasayı askıya aldılar. Tahrir’de toplananı millet kabul ediyorsun, İskenderiye’de toplananı millet kabul etmiyorsun.

"HADDİNİ BİLMEYENLERE HADLERİ BİLDİRİLİR"

Bayram programında demokratikleşme paketi çalışmalarımı sürdüreceğim. İstanbul dışında olacağım. İstanbul’da olursam beni rahat bırakmazsınız. Tüm İslam dünyasındaki kardeşlerimizin ramazan bayramını tebrik ediyorum.

Ergenekon sanıklarından birisi “Sonbahar çok sıcak geçecek” dedi. Bülent Arınç da Gezi Parkı eylemlerinin yeniden yapılabileceğini söyledi. Ben bu yollara tevessül etmenin ülkemiz için bir sıkıntı nedeni olabileceğini söyleyebilirim. Ama bu yola tevessül edenler bu ülke tüm güvenlik güçleriyle gereken cevap neyse, haddini bilmeyenlere hadlerini bildirir. Neyiniz eksik? A’dan Z’ye temel hak ve özgürlükler noktasında cumhuriyet tarihi noktasında verilmemiş olan hakları AK Parti iktidarı vermiştir. Görülmemiş noktaları yakalamıştır. Bütün bunlar açık net ortada. Bütün bunların karşısında bir yanlış yapılması halinde iktidarımız gereken neyse onu yaparız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler