"Yargı neye hizmet ediyor bilen yok”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yargının kuşatıldığı ve siyasallaştırıldığını ileri sürerek, “Şimdi yargıdan kim ne anlıyor bilen yok. Yargı neye hizmet ediyor bilen yok” dedi. Samsun’dan gelerek geceyi Tokat’ta geçiren Bahç

"Yargı neye hizmet ediyor bilen yok”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yargının kuşatıldığı ve siyasallaştırıldığını ileri sürerek, “Şimdi yargıdan kim ne anlıyor bilen yok. Yargı neye hizmet ediyor bilen yok” dedi.
 
Samsun’dan gelerek geceyi Tokat’ta geçiren Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Miting alanını doldurulan MHP’liler dağları üç hilal bayrakları ile donattı. Miting alanında bir yaşındaki ikizler dikkat çekti. Bir diğer ikiz kız çocukları da dikkatlerden kaçmadı. MHP’lilerin sevgi gösterileri arasında seçim aracına çıkan Bahçeli, Tokatlıları selamladı. Bahçeli, Tokatlıların ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganları ile karşılandı. Konuşmasında Türkiye’de sadece iki parti olmadığını ifade eden Bahçeli, “Kamuoyu araştırmalarıyla Türkiye’nin milli iradesini iki kutuba ayırarak değerlendirmeye çalışan halkımızı yönlendiren bazı şahsiyetlere Tokat meydanından seslenmek yürekleri varsa Tokat meydanına gelmelerini beklemekteyim. Türkiye’de milli irade sadece ve sadece Adalet ve Kalkınma Partisi veya sadece Cumhuriyet Halk Partisi değildir. Aziz milletimizin değerli evlatlarının oluşturduğu çok sayıda siyasi parti vardır. Bunların hepsini yok farz ederek Türkiye’nin geleceğini iki siyasi partiye hapsetmek milli iradeye bu yönü ile bir ambargo koymak siyasi ahlaksızlıktır, terbiyesizliktir ve milli iradeye de büyük bir saygısızlıktır. İşte gelip buraya baksınlar ne AKP ne de CHP, ‘ille de MHP’ diyor bu millet. Onun için MHP vardır, dün vardı bugün var. Allah’ın izni ile gelecekte de var olacaktır” diye konuştu.
 
“YARGI NEYE HİZMET EDİYOR BİLEN YOK”
 
Yargının kuşatıldığı ve siyasallaştırıldığını ileri süren Bahçeli, “Yargıyı da en sonunda AKP’leştirerek bugünkü yargı rezaleti ortaya çıkmıştır. Şimdi yargıdan kim ne anlıyor bilen yok. Yargı neye hizmet ediyor bilen yok. Bağımsız ve tarafsız yargı neden anlayan da yok. Mahkemeler nasıl kıyım yaptı şimdi nasıl uygulanıyor. HSYK’da durup dururken neden değişiklikler oldu. 17 Aralık’tan itibaren 232 savcı ve hakim neden yerlerinden alındı, başak yere sürüldü bunların hepsini şuan için milletimize anlatılmıyor. Milletimize bunların gerçekleri söylenmiyor. Bu sürecin içinde yargı da Recep Tayyip Erdoğan’ın denetim ve kontrolüne girmiştir. Bu durum ne demektir. Demokrasideki kuvvetler ayrılığının üçüne de iktidar olarak hükmetmek demektir. Yasama ve yürütmede var olmak oda önemli bir güç ama Sayın Recep Tayyip Erdoğan için bu yetmemekteydi. Güç alanını genişletmek arzusu taşımaktadır” şeklinde konuştu.
 
“TÜRKİYE’DE ŞUAN YÜZDE 9.7 İŞSİZ VAR”
 
Türkiye’de şuan yüzde 9.7 işsiz olduğunu ifade eden Bahçeli, “Toplam işsiz 2 milyon 746 bin. Bu işsizlerin içerisinde en fazla inanıyorum ki Tokat da şikayetçi. Çünkü Tokat’ta işsizlik ve dolayısı ile göç yaygın. Dolayısı ile Tokat’ta yaşayan insanlarımız büyükşehirlere giderek çalışmak zorunda kalıyor. Genç yaşta çocukların alayı gurbette. Türkiye’de açlık, ahlaksızlık, adaletsizi ve hele hele asayişsizlik gittikçe yaygınlaşıyor. Büyükşehirlerde insanların can ve mal güvenliği kalmadı. Toplumsal yönden çok büyük ayrışmalara gidiliyor. Türkiye’nin sorunları çözülmemiştir” dedi.
 
“17 ARALIK 2013 UNUTULMAYACAK BİR GÜNDÜR”
 
“17 Aralık 2013 unutulmayacak bir gündür” diyen Devlet Bahçeli şöyle konuştu: “Türkiye için AK Parti denilen partinin yüz karasıdır. Milletimiz için ise bir kara gündür. Bu baskında alışık olmadığımız şeylerle karşılaşıyoruz. Çocuğumuza bir ayakkabı alsak eve getirsek, ayakkabı yatakta baş üstünde en az bir gün durur. Bunu kimse inkar etmesin alayınız çocukken böyle yapmışsınızdır. Fakat ertesi gün sabah kalktığınızda ayakkabı kutusu hiç aklınıza gelir mi? İçinde ne olup olmadığını tekrar merak eder misiniz? Ama 30 yaşına 25 yaşına geldikten sonra veya bazı olaylara aklınıza geldikten sonra ayakkabı kutusu çok cazip bir hal almış içine baktığınız zaman 4.5 milyon dolar var. Bu 4,5 milyon dolar kaç numara ayakkabıya sığar onu da bilemiyoruz. 4 tane bakan var evlerinde 7 tane kasa var, bir de para sayma makinesi var. Bu kasalarda da hem TL var veya dolar euro var. AKP’ye oy vermiş kardeşlerim bu gelişmelere karşı ne diyorsunuz?”
 
“SAYIN BAŞBAKANI UYARMALARI LAZIM”
 
AK Parti’nin yöneticilerinin de dahil olmak üzere Sayın Başbakan’ı uyarmaları gerektiğini dile getiren MHP Lideri Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sayın Başbakan’ın konuşmasını üslubunu değiştirmeleri lazım. 85 günden beri tartışılan konulara son vermesinin istenmesi lazım. Sayın Başbakan güç çılgınlığıyla ‘ben tek adamım, her şeyi yaparım’. İleride ‘diktatörüm’ diyecek kadar kendisini kaybetmiş durumda. Muş’ta, Ağrı’da, bugün de Bitlis’te yapmış olduğu konuşmalarını dikkatlice dinleyiniz. Çok kişiyi incitiyor, çok kişiyi kırıyor. Çok kişiyi kardeş kavgasına itiyor. Adalet ve Kalkınma Parti’liler siz de dinleyin. Alayımız bu milletin evlatlarıyız, alayımız bu ülkede yaşıyoruz. ‘Önce ülkem ve milletim, sonra parti’ diyelim. Bu gidişat hayır yok, bu gidişat bir kardeşlik kavgası çıkartacak bir gafilliktir. Onun için dikkatli olalım. Yolsuzluk ve rüşvet iktidarları özellikle de diktatörleri yıkan tek olaydır. Yolsuzluk ve rüşvet toplumu çürütür, devleti çökertir, kangren gibidir toplumun hangi kesiminde varsa kesilir atılır.”
 
Konuşmasını sonunda MHP Tokat Belediye Başkan Adayı Erkan İkikat’a destek isteyen Bahçeli, mitingin ardından karayolu ile Ankara’ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler