Vural: Maç mertçe sandıkta oynanmıştır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yaptığı itirazla ilgili, "Maç mertçe sandıkta oynanmıştır. Bu iradeyi çarpıtmak doğru değildir" dedi.Vural, partisinin Adana il binasında düzenlediği ba

Vural: Maç mertçe sandıkta oynanmıştır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yaptığı itirazla ilgili, "Maç mertçe sandıkta oynanmıştır. Bu iradeyi çarpıtmak doğru değildir" dedi.

Vural, partisinin Adana il binasında düzenlediği basın toplantısında, özellikle Adana seçimlerinin geçen seçimlerden itibaren "Adanalıların iradesini hazmedemeyenlerin bu iradeyi değiştirmek için birçok masa başı oyunlar oynandığını" müşahede ettiklerini söyledi. Bu seçimlerle ilgili somut iddialarla ortaya konulabilecek itirazlara hiçbir diyeceklerinin olmadığını belirten Vural, "Ancak bu Adana seçimlerine yukarıdan Ankara’dan talimatla bu iradeyi değiştirmek için uygulanan manipülasyon ve baskılar karşısında Adanalıların iradesine ve bu tercihine saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Adana’daki iradeye yönelik olabilecek bir takım manipülasyonlar konusunda sandıktan çıkan iradeye kesinlikle sahip çıkacaklarını ifade eden Vural, "Geçen seçimlerde de bu seçimlerde de MHP olarak Adana’da başarı gösterdik. Artık bütün Adanalılara şunu ifade etmek istiyoruz. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’dür. Bu iradenin değiştirilmesine yönelik soyut iddialar bu sonucu değiştirmeyecektir. Bütün bunlar olup biterken AKP ve CHP adaylarının beraber ortak bir basın toplantısı yapmak ve bu basın toplantısıyla ortaya koyduğu tavırlar netice itibariyle Hüseyin Sözlü beyin Adana’da Büyükşehir’de Adanalıların ittifakıyla belediye başkanı yapılmasının gerçek nedenini de ortaya koymuştur" dedi.

"SADECE OY GÜCÜMÜZ VAR"

Seçim sonuçlarına somut iddialarla itiraz edilebileceğini, hiçbir zaman bunda sakınca görmediklerini ifade eden Vural, şöyle devam etti:

"Biz sandığa girdik ve çıktık. Bizim amacımız sandıktan çıkan iradenin masa başında bozulmasını engellemektir. Maç mertçe sandıkta oynanmıştır. Bu iradeyi çarpıtmak doğru değildir. Zaten yapılan itirazlar çeşitli yerlerde sonuçlanmıştır. Geçersiz oylar bile sayıldığı zaman MHP’nin oyları daha fazla artmaktadır. Dolayısıyla bizim bu konuda hiçbir endişemiz yoktur. Oylar sayılabilir, somut iddialarla ortaya konmuşsa elbette sayılır ama burada MHP’nin oy oranının oy miktarının bu sayımlar neticesinde bile artacağını görüyoruz ama topyekun olarak Adanalıların koyduğu bir iradeyi ben kabul etmiyorum anlayışıyla bu iradeyi yok sayan adayların bu tavrını da Adanalılara havale ediyorum."

Sandığa iradesini koyan seçmenlerin arkalarında olduğunu belirten Oktay Vural, "Bunların iradesinin değiştirilmesini istemiyoruz. Bizim bu seçmenden başka irademiz yok. Sadece oy gücümüz var. Başka makam mevki gücümüz yoktur dolayısıyla biz sadece ve sadece Adanalının iradesine sahip çıkıyoruz. Bu çerçevede yürütmenin doğrudan tepeden bu seçimlere gölge düşürmesine kesinlikle izin vermemiz mümkün değil. Açıkçası bu konularda Ankara’da başlayan bir takım medyada ortaya konan tavırlar, Adanalıların bağrına bastığı, valinin ortaya koyduğu tavırları dikkate aldığımız zaman, Adanalılar özellikle bu yapılan manipülasyonlar karşısında tepkilerini sosyal medyada her yerde iletiyorlar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset