Vural istifayı Trabzon'da değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Hakan Fidan’ın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı'ndan istifasını geç alınmış bir karar olarak nitelendirdi.Sabah saatlerinde MHP Trabzon 11. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'na kat

Vural istifayı Trabzon'da değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Hakan Fidan’ın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı'ndan istifasını geç alınmış bir karar olarak nitelendirdi.

Sabah saatlerinde MHP Trabzon 11. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere hava yolu ile Trabzon’a gelen Vural, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Gazetecilerin MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifası ile ilgili sorusuna Vural “Hakan Fidan’ın aslında isminin ilk geçtiğinde istifa etmesi gerekiyordu. Maalesef MİT bu dönem içerisinde toplum tarafından eleştirilen bir çok icraata muhatap olmuştur. Fişleme, dinleme, izleme PKK ile Oslo’da görüşme gibi. Kendilerine hukukun vermediği şekilde siyasi görüşmeleri yapma tüm bunların mimarı Hakan Fidan’dır. Fidan döneminde MİT, bir partinin teşkilatı gibi çalışmıştır. Milli İstihbarat Teşkilatı çok büyük bir yara almıştır onun döneminde. İlk kez bir MİT mensubunun siyasete girişte bir tercih kullanması. Bu siyasi tercihin aslında bu güne kadar bu kurumu bir siyasi partinin aracı olarak kullandığın bir itirafıdır” dedi.

“AK PARTİ DEVLETİ MUHABERAT BİR İSTİHBARAT DEVLETİ HALİNE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYOR"

Vural, AK Parti'nin devleti bir muhaberat bir istihbarat devleti haline dönüştürmek istediğini iddia ederek "Diktatörlüklerde hukuk devletinin olmadığı yerlerde istihbaratın başındakiler çok etkili noktalara gelirler. Bu yaklaşım bu zihniyeti açıkçası deşifre etmiştir. Elbette böyle bir muhaberat devletini yönetmek için de elbette istihbarattan bu tip işlerden anlayan birisini siyaseten getirmek istemeleri bu zihniyeti deşifre etme açısından önemlidir. Önemli olan milletin vekili olmaktır. Kendisi bu bürokratik oligarşik yapılanmanın bir temsilcisi olarak kendisine bir siyasi dokunulmazlık imkanı veriyor” diye konuştu.

“YEDİ BAŞLI ŞAMDANDAN MI ESİNLENDİ?”

İstifanın gece saatlerinde niye yaptığını söyleyen Vural, “İstifa için geceyi niye bekliyorlar, günün başlangıcında yapsaydılar. Dolayısıyla bu 7 rakamında neden takıldı bilmiyorum. 7 başlı şamdandan mı esinlendiler bilmiyorum. 7 başlı ampul varken, 7 başlı Menorah İsrail devleti simgesi ondan mı esinleniyorlar. Onu da milletimizin takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset