Ve İhsanoğlu resmen aday!

CHP ve MHP, ortak adayları Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığına adaylığını gösteren dilekçelerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu. İLK BAŞVURU, 2 AYRI DİLEKÇE Cumhurbaşkanlığı adaylık başvurularının başladığı ilk gün, ilk başvuruyu CHP v

Ve İhsanoğlu resmen aday!
CHP ve MHP, ortak adayları Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığına adaylığını gösteren dilekçelerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu.
 
İLK BAŞVURU, 2 AYRI DİLEKÇE
 
Cumhurbaşkanlığı adaylık başvurularının başladığı ilk gün, ilk başvuruyu CHP ve MHP, aynı anda ancak farklı başvuru dilekçeleriyle yaptı.
 
CHP'nin dilekçesini Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP'nin dilekçesini Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çiçek'e verdi. Vural, dilekçeyi verirken "İhsanoğlu'nu milletimizin görüşüne ve düşüncesine emanet ediyoruz." dedi.
 
CHP'NİN DİLEKÇESİNDE DİKKAT ÇEKEN 2 İSİM
 
İhsanoğlu’nun adaylığı için CHP 111, MHP ise 52 milletvekilinin imzaladığı dilekçeleri Çiçek’e verdi.
 
CHP'nin dilekçesinde, 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası AK Parti'den istifa eden bağımsız milletvekilleri Hami Yıldırım ve İdris Bal'ın da imzasının olması dikkat çekti.
 
İnternete düşen kasetler sonrası MHP'den ihraç edilen İhsan Barutçu'nun da eski partisi için imza vermesi de gözlerden kaçmadı.
 
CHP'Lİ ALTAY DOĞRULADI
 
CHP’li Altay, gazetecilerin sorusu üzerine “Burdur milletvekili Sayın Hami Yıldırım ve Kütahya Milletvekili Sayın İdris bal da listemize imzayı koymuşlardır. 109 CHP üyesi milletvekilinin imzası vardır." dedi.
 
İMZA ATMAYAN 21 MİLLETVEKİLİ NE YAPACAK?
 
CHP'de 130 milletvekilinden imza atmayan 21 vekilin bundan sonra ne yapacağı merak konusu oldu. Bilindiği üzre İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkan CHP'nin ulusalcı vekilleri Emine Ülker Tarhan'ı aday göstermek için girişim başlatmışlardı. Şimdi gözler bu vekillerin üzerinde.
 
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de, dilekçenin tesliminin ardından twitter'da İhsanoğlu ve adaylığını eleştirdi. CHP'nin Gülen cemaatiyle koalisyon yaptığını iddia eden Güler, bir takipçisine verdiği cevapta dilekçeye imza atan 2 bağımsız vekilin de cemaat üyesi olduğunu belirterek "imza listesinde AKP istifacısı "C" Mv. Yok diyorsunuz!" ifadelerini kullandı.
 
ÇİÇEK: HAYIRLI, UĞURLU OLSUN
 
Cemil Çiçek adaylık dilekçelerini aldıktan sonra şunları söyledi:
 
"Bugün ilk müracaatı TBMM olarak almış bulunuyoruz. Aldığımız bu başvuruyu yarın YSK’ya ileteceğiz. Bundan sonraki süreç YSK’nın tasarrufundadır. Bu seçimlerini ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Cumhurbaşkanlığının anayasamız ve devlet geleneğimizde çok önemli bir yer var. Cumhurbaşkanları devletin başıdır. Türk devletinin birliğini temsil eder. Milletimiz de bu makamın yüceliğine yakışır bir seçim gerçekleştirecektir. Benim dönemimde birçok ilkler oldu bazıları olumlu bazıları olumsuz. Hayırlara vesile olsun."
 
 
İHSANOĞLU İÇİN 3 NEDEN
 
CHP’li Engin Altay başvurunun ardından şunları söyledi:
 
"Bu tercihimizin esas nedeni parlamenter demokratik sisteme olan inancımızdır.
İkinci olarak devletimizin laik niteliği ve sosyal bir hukuk devleti özelliğini korumak istememizdir. Üçüncü sebebimiz ise aziz milletimizin huzuru refahı ve mutluluğudur. Türkiye bir kamplaşma ve gerilimi politikasını yıllardır yaşıyor. Toplumun beklentilerine karşılık verebilecek bir aday olarak Sayın İhsanoğlu’nu milletimize önerdik."
 
"TARİHİ BİR AN"
 
MHP’li Oktay Vural ise şu açıklamalarda bulundu:
 
"Biraz önce tarihi bir anda MHP milletvekilleri olarak Sayın İhsanoğlu’nu TC’nin cumhurbaşkanı olarak milletin teveccühüne havale etmiş bulunmaktayız. Cumhurbaşkanı adayı olarak Türkiye çok önemli bir dönemeçte bulunmaktadır. Biz sadece bir cumhurbaşkanı adayı belirlemedik. Aynı zamanda bir cumhurbaşkanının nasıl görev yapması gerektiği bakımından bir irade beyanında bulunduk. Sayın İhsanoğlu demokratik bir alternatif olarak Türk milletini önüne konulmuş durumdadır. Gerçekten millet cumhurbaşkanlığı makamında kavga istemiyor. Biz MHP olarak biz böyle bir zihniyetin cumhurbaşkanı olacağını takdir ettik ve millete takdim ettik. Allah utandırmasın, Allah yar ve yardımcısı olsun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset