Üstü kapalı mesaj!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kurtuluş Savaşı'nda Rumlara etnik temizlik yapıldığını ileri süren Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e, üstü kapalı olarak “Kurtuluş Savaşı sırasında etnik temizlik yapıldı düşüncesi asla ve asla kabul edilemez.” diye cevap verdi

Üstü kapalı mesaj!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kurtuluş Savaşı'nda Rumlara etnik temizlik yapıldığını ileri süren Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e, üstü kapalı olarak “Kurtuluş Savaşı sırasında etnik temizlik yapıldı düşüncesi asla ve asla kabul edilemez.” diye cevap verdi. Salondan büyük bir alkış koptu.

CHP'nin tüm kimlik ve inançlara saygılı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu partide görev alacak tüm arkadaşlarımın bu gerçeği bilmesi lazım.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP'nin mayasında Kuvay-ı Milliye ruhu olduğunu belirterek, “Biz düşmana bile saygı duyduk. Atatürk, İzmir'e girdiğinde Yunan bayrağı ayakları altına serilmişti. 'O bir ülkenin onurudur, kaldırın buradan' dedi. Dolayısı ile Kurtuluş Savaşı sırasında etnik temizlik yapıldığı düşüncesi asla ve asla kabul edilemez. Kurtuluş Savaşı kolay verilen bir savaş değil. Bin bir yoksulluk içinde verdik bu savaşı. Ege'nin Efeleri, ilk mücadeleyi başlatanlar orada. O savaşı verdik, çünkü topraklarımız işgal altındaydı. Atatürk o savaşı verdikten sonra şu cümleyi kurdu. 'Savaş zorunlu olmadıkçı bir cinayettir' demişti. Elbette savaşa karşıyız. Sosyal demokrat bir parti olarak. Biz bütün kimliklere, inançlara saygılıyız. Bu partide görev alacak, bu partide çalışacak tüm arkadaşlarımın bu gerçeği bilmesi lazım. Ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz, tarihimiz seviyoruz. Bu toprakları seviyoruz.” diye konuştu.

'AYGÜNLE GÖRÜŞECEĞİM'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Paris’te PKK’lı Sakine Cansız’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’le görüşüp görüşmediğine ilişkin soru üzerine, “Görüşeceğim” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu görüşmenin ne zaman olacağına ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler