Üniversitelerimizin önemi çok büyüktür

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Dr. Mahir Küçük, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ı makamında ziyaret etti.Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı olan ve halen Birleşmiş Milletler Kalkınma Progr

Üniversitelerimizin önemi çok büyüktür

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Dr. Mahir Küçük, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ı makamında ziyaret etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı olan ve halen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP-Türkiye) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim, Kültür Organizasyonu (UNESCO-Türkiye) ofislerinde görevleri bulunan Küçük, “Bir Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu olarak gurur duyduğum üniversitemi ziyaretten büyük memnuniyet duyduğumu ve çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Eski bir AR-GE çalışanı olarak ve halen yürüttüğüm kırsal kalkınma projeleri ile birlikte birçok projeye imza atmış bir bürokrat olarak, 2023 hedeflerine ulaşmada proje ve fikir merkezlerinin, bilim yuvaları olan üniversitelerimizin önemi çok büyüktür” dedi.

“Üniversiteler kuşkusuz ülke kaynaklarının daha etkin kullanımına ilişkin olarak nitelikli bilim ve meslek insanlarını yetiştiren çok önemli kurumlarımızdır” diyen Küçük, “Üniversitelerimiz gerçekleştirdikleri bilimsel araştırmalar neticesinde elde ettikleri bulgu ve teknolojileri toplumun hizmetine sunarak ülke kalkınmasına ve toplumun refahına katkı sağlayan bilim yuvalarımızdır” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ise “Karadeniz Teknik Üniversitesi sahip olduğu bilgi birikimi, altyapısı ve konusunda uzman akademik personeliyle, bugün sizler gibi ülkemizin üst düzey kademelerinde görev yapan mezunları ve bundan sonrada yetiştireceği genç dinamik beyinleriyle ülkemizin en önemli üniversiteleri arasındadır, inşallah olmaya da devam edecektir” diye konuştu.

Baykal, AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Küçük’e teşekkürlerini ve başarı dileklerini iletti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler