"Türkiye’nin örnek gösterilmesi gurur verici"

 Mesajında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 64. yıldönümünün kutlandığını belirten Erdoğan, "Tüm insanlığın ortak değerleri üzerine kurulan bu beyanname, ortaya koyduğu evrensel haklar sayesinde dünyanın her köşe

"Türkiye’nin örnek gösterilmesi gurur verici"

 Mesajında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 64. yıldönümünün kutlandığını belirten Erdoğan, "Tüm insanlığın ortak değerleri üzerine kurulan bu beyanname, ortaya koyduğu evrensel haklar sayesinde dünyanın her köşesindeki milyonlarca insana, onurlu bir yaşam sürme açısından umut ve güvence niteliği taşımaktadır." dedi.
 
İnsan haklarının, demokrasinin ve hukuk devleti ilkesinin korunması ve ileri götürülmesinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirten Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu alanda bugüne kadar ortaya koymuş olduğumuz çalışmalar, Türkiye'nin uluslararası toplumda çağdaş ve demokratik ülkeler arasındaki yerini güçlendirilmiştir. Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi düşüncesiyle reform çalışmalarımız devam etmektedir. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı, Kamu Denetçiliği Kanunu ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu Kanunu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesi, yargının hızlı ve etkin işleyişine yönelik alınan tedbirler, bu süreçte son dönemde ortaya koyduğumuz iradenin somut örneklerinden sadece birkaçını teşkil etmektedir."
 
Küreselleşen dünyada, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasının, artık devletlerin içişleri olmaktan çıkarak tüm dünyanın ortak hedefi haline geldiğinin altını çizen Erdoğan, "İnsan hakları ve demokratikleşme alanında bölgemiz başta olmak üzere dünya çapında önemli değişikliklerin yaşandığı günümüzde, Türkiye’nin örnek gösterilen ülkelerden biri olması gurur vericidir. Ülkemiz, bu anlayış doğrultusunda, bölgede yaşanmakta olan demokratik değişim ve dönüşüm sürecine, insan haklarının geliştirilmesine yapıcı katkıda bulunmaya devam edecektir. Bu duygularla, aziz milletimiz başta olmak üzere tüm insanlığın İnsan Hakları Günü’nü kutluyor; bu önemli günün, insan haklarına saygı konusundaki duyarlılığın artmasına vesile olmasını diliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler