Türkiye'nin önüne kimse geçemez

Bakan Yazıcı, yaptığı açıklamada, uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR'nin, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu iki basamak artırarak "BBB-"ye yükselttiğini ifade etti. Türkiye'nin uluslararası piyasalarda her gün biraz

Türkiye'nin önüne kimse geçemez
Bakan Yazıcı, yaptığı açıklamada, uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR'nin, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu iki basamak artırarak "BBB-"ye yükselttiğini ifade etti.
 
Türkiye'nin uluslararası piyasalarda her gün biraz daha fark edildiğine dikkati çeken Yazıcı, Türkiye'nin güçlü ekonomisi ve siyasi yapısıyla yatırımcılar için cazip bir ülke haline geldiğini belirtti.
 
"Siyasi irade de önemli"
 
Not artırımlarında ekonomik gelişmeler kadar siyasi iradenin de rol oynadığını ifade eden Yazıcı, "Türkiye'deki siyasi irade gücü çoğu ülkede yok. Karar mekanizmalarımız, güçlü politikalarımız herkesin gözü önünde" diye konuştu.
 
Türkiye'nin 52 yıldan beri IMF'ye borçlu olduğunu ve bunu kapattıklarını hatırlatan Yazıcı, "Türkiye borçlarıyla uğraşan ülke durumundan, varlıklarını iyi yönetebilen, sosyal devlet ilkesine uyan, yatırım yapılabilen bir ülke haline geldi. İnşallah temennimiz Türkiye'yi daha da ileriye taşımak" diye konuştu.
 
Söz konusu not artışından sonra, Türkiye'yi yatırım yapılabilir kategorisine taşıyan derecelendirme kuruluşları sayısının 3'e yükseldiğini anımsatan Yazıcı, "Türkiye'deki gelişmelere onlar da kayıtsız kalamadı. Artık terör sorununu çözmüş, halkıyla bütünleşmiş Türkiye'nin önüne kimse geçemez" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Yazıcı, not artışıyla birlikte uluslararası kurumsal yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin artacağını, dolayısıyla uzun vadede yatırımların, istihdamın, gelir düzeyinin ve refahın artacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler