"Türkiye'nin her yerinde Faşizmin izleri var!"

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye’nin her yerinde faşizmin izleri olduğunu ileri sürüp, “Bayrağı bile suç aleti haline getirdiler. 11 yılın sonunda birliğimiz, birlikteliğimiz kalmadı. Ayrıştırdı bu ülk

"Türkiye'nin her yerinde Faşizmin izleri var!"

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye’nin her yerinde faşizmin izleri olduğunu ileri sürüp, “Bayrağı bile suç aleti haline getirdiler. 11 yılın sonunda birliğimiz, birlikteliğimiz kalmadı. Ayrıştırdı bu ülkeyi” dedi.

CHP Bodrum İlçe Teşkilatı’nın davetlisi olarak iki gün önce Bodrum’a gelen Yalova Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Nurol Kültür Merkezi’nde, 'Türkiye Nereye Gidiyor' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. İnce, salona girdiğinde, CHP Muğla milletvekilleri Fahrettin Üstün ve Fevzi Topuz, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu’nun da aralarında bulunduğu 600 izleyici tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konuşmasına, “Görüyorum ki hepiniz Cumhuriyetçi Atatürkçüsünüz, buraya yanınızda birkaç tane de AK Parti’li getirseydiniz ya daha rahat konuşsaydım” diye başlayan İnce, “Demokrasilerde fren mekanizması vardır, Cumhurbaşkanıdır. Ama O, sizlere ömür. Kendini hala Ak Parti il başkanı sanıyor. Yani oradan fayda yok” dedi.

İnce, “Medya, yargı, siyaset bitti. Mücadele edecek tek bir şey kaldı, sokaktaki gençler. Bizim yapamadıklarımızı sokaktaki gençler yaptı. Ama hükümet bir cadı avı başlattı, evleri basmaya başladı. Aradığını bulamaz ise arananın kardeşini alıyor. O çocukların bilerek, ayaklarını kırdılar, meydanlara gelmesinler diye. İtibarsız göstermek için bedava bira dağıttılar ama çocuklar o oyuna gelmediler” diye konuştu.

“ÖNCE DÖRT DÖRTLÜK ADAM OL”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Dört dörtlük 'Aleviyim" sözüne atıfta bulunan İnce, "Ölen çocuklarımızdan birisinin adı Ali, biri komada, onun da adı Ali. Sen, Hazreti Ali’yi sevsen ne olur sevmesen ne olur. Sen, dört dörtlük Alevi olacağına dört dörtlük adam ol, insan ol, başbakan ol. Gözleri çıkan çocuklar var, bir ziyaret ettin mi, özür diledin mi” dedi.

Türkiye’nin her yerinde faşizminin izleri olduğunu ileri süren İnce şöyle devam etti:

“Bayrağı bile suç aleti haline getirdiler. 11 yılın sonunda birliğimiz, birlikteliğimiz kalmadı. Ayrıştırdı bu ülkeyi. Hepimiz Türk ulusunun bir parçasıyız. Bu ülkede artık insanlar aşağılanıyor, azarlanıyor. “Çapulcu, darbeci, terörist, ayyaş, sidikli' diyor. Cami peşinden oy devşirmeye çalışıyor. Oysaki bu ülkenin en büyük kumarcısı Başbakan Erdoğan’dır. İddia, on numara, şans topu, beygirler yedi gün koşuyor artık, gece bile koşuyor. Bu ülkede muhalif iseniz Başbakan ile aynı düşünmüyorsanız hemen müfettiş ve polis baskını geliyor.”

Türkiye’de yargı infazlarının başladığını öne süren İnce, “Artık, mahkemeler iktidarın sopası, iktidarın terbiye aracı haline gelmiştir. Bu Başbakan, ölülerimizi bile ayrıştırıyor. “Reyhanlı’da, 53 sünni vatandaşımız öldü' diyor. Biz ne zamandan beri ölenin ardından dinini konuşmaya başladık, dinde ayrışma olur mu?” dedi.

"Erdoğan, kime 'kardeşim' dediyse o ülkenin lideri gitti” diyen İnce, “Bugünlerde ise Abdullah Gül’e 'kardeşim' diyor. Aman dikkat etsin" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ KİM BİLİYOR?"

Çözüm sürecine değininen İnce, şunları söyledi:

“Kimsenin çözüm süreci ile ilgili bilgisi yok. Gül, Erdoğan, Öcalan, Karayılan belki Beşir Atalay biliyor ama başka kimse bilmiyor. 'PKK’nın polisi olacak' diyorlar. Silahlar susmamıştır, silahlar yer değiştirmiştir, şimdi TBMM’yi tehdit eder hale gelmiştir. 'Türklük tanımını çıkar. Başkanlık sistemine geç. Eyalet sistemine geç. Kürtçe eğitimi yaptır, yapmazsan ben gelirim' diyor. Bu mudur çözüm ?"

TATİLCİLERE SANDIK UYARISI

İnce, AK Parti’nin seçim tarihlerini özellikle yaz aylarına koyduğunu da idida edip, “Ak Partililer, bizimle 'Sizin Cumhuriyetçiler, CHP'yi çok sever ama tatili daha çok sever' diye dalga geçiyorlar. Sandık partinin namusudur, gidin oyunuzu kullanın, gidemeyenleri götürün kullandırın” dedi.

Yaklaşık bir saat süren konuşmasının ardından İnce, ayakta alkışlandı. Konuşma sonrası sıraya giren partililerle hatıra fotoğrafı çektiren İnce, ardından Ankara’ya dönmek üzere ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler