"Türkiye Cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasında"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına ulaştığını söyledi. "Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci" konulu sivil toplumla diyalog toplantısına katılmak üzere Samsun'a gelen AB Bakanı ve Başm

"Türkiye Cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasında"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına ulaştığını söyledi.

"Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci" konulu sivil toplumla diyalog toplantısına katılmak üzere Samsun'a gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, toplantı sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Bakan Bozkır'a Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da eşlik etti. Burada AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'in ardından konuşan Bakan Bozkır, "Çok önemli bir döneme giriyoruz. 1 Kasım seçimleri ile beraber Türkiye'de siyasi istikrarın en azından 4 sene devam edeceği, milletin verdiği büyük destek ile ortaya çıktı. Tabi bunun sağlanmasında bütün teşkilatlarımıza öncelikle teşekkür borçluyuz. Benim ahir ömrümde şimdiye kadar siyaset mekanizmaları içerisinde gördüğüm en güçlü teşkilat AK Parti teşkilatlarıdır. Kadın kolları, gençlik kolları ve bütün teşkilat mensupları bu işi herhangi bir beklenti için değil, tamamıyla bir inanç uğruna, dava uğruna ve gönüllerinde hissettikleri için gerçekleştirirler. Kadınlarımızın ben ateşli çocuklarını evde bırakıp hiçbir şey söylemeden bu etkinliklere bir şey katmak için çaba sarf ettiklerini çok gördüm. Ayağının üzerinden araba geçip, ayağı kırılmış gençlerimizin hiçbir şey söylemeden "hafif bir ağrı var" deyip koşturduklarını gördüm. İşini kaybetmiş veya iflas etmiş teşkilat mensuplarının hiçbir şey söylemeden günün gece yarılarına kadar çalıştıklarını gördüm. Bu gerçekten gurur verici ve içtenlik olmadığı takdirde de kazanılması mümkün olmayan bir hasret ve hepinizle birlikte çalışıyor olmaktan, böyle güzel bir grup ile birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Bundan sonra Türkiye'yi geleceğe götürecek çok önemli projelerle de sizler sayesinde milletimiz ile birlikte o noktalara ulaşacağız" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYET TARİHİNİN EN GÜÇLÜ NOKTASINA ULAŞTI"

Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına ulaştığını belirten Bakan Bozkır, "Tüm rakamlar itibariyle. Bu rakamlara ulaşabileceğimize de belki 10 sene önce "bu rakamlara ulaşacağız" desek, böyle uzaklarda gülümsemeler, nasıl gerçekleşecek bakışlarıyla karşı karşıyaydık. Ama çok büyük emeklerle bugünkü noktaya geldik. Bu kadar büyük bir güce ulaşmış Türkiye'nin şimdi gerçekleştirdiklerini de birkaç misle katlayıp cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde çok büyük bir tabloya ulaşması mümkün. Hiç kimsede gülümseyip, "nasıl gerçekleştirecek" bakışlarıyla da bakmıyor. Artık buna herkes inanıyor ki Türkiye bunu yapabilir. 2 trilyon dolarlık bir milli gelire sahip Türkiye'den bahsediyoruz. Belki de bu çok fazla noktaya erişebilecek imkana sahibiz. Kişi başına 25 bin dolar milli gelirden bahsediyoruz. Türkiye'nin 12-13 sene önce 2 bin dolar seviyesinde olduğunu düşünürsek, 10-12 misline katlanmış bir milli gelirden bahsediyoruz. 500 milyar dolarlık bir ihracattan bahsediyoruz. Türkiye'nin dört kalem mal ihraç ettiği pamuk, tütün, incir, fındık gibi günlerde 1 milyon dolar kredi için kapılarda beklediğimiz günlerden, Başbakanın palto ile başbakanlıkta petrol ithalatını yapamadığı için oturduğu günlerden bugün 15 bin kalem mal ihraç eden, ihracatı 170 milyar dolar, 500 milyarı hedefleyen bir Türkiye'ye gelmiş olmaktan da gurur duyuyoruz. İnşallah o noktalara da geleceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE HİÇBİR TÜRK VATANDAŞI ÖTEKİ HİSSEDEREK KALMAMALIDIR VE KALMAYACAKTIR"

Hedeflerinin sadece ekonomik rakamlar olmadığını ifade eden Bakan Bozkır, "Siyasi istikrar olduktan sonra memleketimizde bu milli birlik ve beraberlik ruhu olduktan sonra tabi başka hedeflerimize de ulaşmamız mümkün. Biz cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'de hiç kimsenin etnik kökenine bakıldığı için, dini inancına bakıldığı için, yaşam biçimine bakıldığı için kendisini öteki hissetmesine tahammül edemeyeceğimizi deklare etmiş bir partiyiz. Bu Türkiye'nin inşallah önümüzdeki dönemde en büyük hedefidir. Türkiye'de hiçbir Türk vatandaşı öteki hissederek kalmamalıdır ve kalmayacaktır. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman dünyada bizim bileğimizi bükecek, bize yan bakacak, bizden örnek almayacak, bize gıpta ile bakmayacak hiçbir ülke olmayacaktır. Ama bütün mesele dev projeler için karıncalar için çalışmak prensibi çerçevesinde çalışacağız, birlikte olacağız. Bu yeterli demeyeceğiz. Hedefimize ulaşmak için çaba sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset