"Türkiye bir korku devleti oluyor"

Almanya’nın Nürnberg kentine Cumhuriyet Halk Platformu'nun davetlisi olarak gelen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bolu CHP Milletvekili Tanju Özcan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Piramit Otel'de yapıla

"Türkiye bir korku devleti oluyor"
Almanya’nın Nürnberg kentine Cumhuriyet Halk Platformu'nun davetlisi olarak gelen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bolu CHP Milletvekili Tanju Özcan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Piramit Otel'de yapılan toplantıya katıldı. 
 
Halk Platformu Başkanı Ali Yılmaz'ın açtığı toplantıdan sonra alkışlar arasında kürsüye gelen Muharrem İnce, hükümeti eleştirdi. İnce, "Bu topraklarda yaşamış bir diktatör vardı. Bakıyorum ikisi de aynı işleri yapmışlar. Yol ve inşaat yapmışlar, çünkü ucunda mama var" dedi. CHP'li İnce "Bizimkinin inşallah sonu ona benzemez" dedikten sonra , öğretmen olduğunu hatırlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkçe dersinden sıfır, İngilizce'den 1 notu verdiğini söyledi. Erdoğan'ın CHP'yi telafuz ederken 'Ce He Pe' diyeceğine 'Ce Ha Pe' dediğini ifade ederek, "İngilizcesi biraz daha iyi ona 1 verdim zira 'one mitune' demesini öğrenmiş" diye konuştu.
 
İnce, Türkiye'nin giderek bir korku devleti olduğunu, kendisi gibi kimsenin korkmamasını istedikten sonra şöyle dedi:
 
"Bunlar çalıp- çırpmayı 5 vakit namazın hangi arasına sığdırıyorlar, anlamıyorum.  Erdoğan, Bernik Elvan’ın annesini meydanlarda yuhalattı. Böyle barış olmaz. Herkesi bölersek nasıl birlikte yaşarız?" sorusunu sordu. 
 
Cumhuriyet'e Atatürk ilkeleri gözü ile bakılması gerektiğini vurgulayan Muharrem İnce, seçim zamanı oy vermeyenlerin soru sormamasını istedi. İnce, "Erdoğan’ın seçimle gideceğine inanıyor musunuz?" sorusu üzerine "Şayet bir gün asker onu göndermeye kalkarsa ilk önce tankların önüne ben geçerim . Biz onu demokrasi ile göndereceğiz" dedi. Diğer konuşmacılar Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek, demokrasiye sahip çıkma çağırısı yaptılar. Toplantı sonrası izleyiciler Muharrem ince ile fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset