"Türkiye bir ayıbı daha yaşıyor!"

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, paralel yapıya yönelik operasyonda gözaltına alınan emniyet mensuplarını adliyeye gelerek ziyaret etti. Ardından açıklama yapan Şahin, “İşlem yapılmayan, yapılamayan herkes o saatten sonra hürriyeti engellenen, özgür

"Türkiye bir ayıbı daha yaşıyor!"

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, paralel yapıya yönelik operasyonda gözaltına alınan emniyet mensuplarını adliyeye gelerek ziyaret etti. Ardından açıklama yapan Şahin, “İşlem yapılmayan, yapılamayan herkes o saatten sonra hürriyeti engellenen, özgürlüğü engellenen kişi konumundadır” dedi.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelen eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, burada bekleyen ailelerle birlikte iftar yaptı. İftarın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şahin, “İşlem yapılmayan, yapılamayan herkes o saatten sonra hürriyeti engellenen, özgürlüğü engellenen kişi konumundadır. Bir kısım emniyet mensubumuz için işlem yapılmış, 8 tane değerli arkadaşımız tutuklanmışlardır. Diğer arkadaşlarımız için işlem geliştiremeyen bir yargı uygulamasıyla karşı karşıyayız şu anda. Türkiye yaşamadıklarından birini daha yaşıyor. Bir ayıbı daha yaşıyor” diye konuştu.

Gözaltı süresini eleştiren Şahin, “Türk Ceza Kanunu’nun 109. Maddesi’nden cezası düzenlemiş olan ‘hürriyeti engelleme’, ‘alıkoyma suçu’ ne derseniz deyin, hangi Türkçe’yle ifade edersek edelim bu ülkede işlenmektedir. Suç yeri de şu anda önünde bulunduğumuz adalet sarayıdır. Mesele devletin organlarını, yasama, yürütme, yargı olarak kabul etme, edememe meselesidir. Bir hazım meselesidir. Mesele bir aşiret mantığıyla, kabile mantığıyla büyük imparatorluğun devamı olan bu yüce devleti dar bir akılla tutulmuş bir akılla yönetme talihsizliği meselesidir” dedi.

İdris Naim Şahin, açıklamasının ardından, sorgulamalar hakkında bilgi almak üzere adliyeye girdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler