"Türk milletinin adını silmeye çalışıyorlar!"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün Türkiye’nin adını tartışıyorlar. Adı olmayan bir Türkiye düşünün. Televizyonlarda millet millet diye seslenenler milletin adını yok etmeye çalışıyorlar” dedi.MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Edirne’nin Uzunköpr

"Türk milletinin adını silmeye çalışıyorlar!"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün Türkiye’nin adını tartışıyorlar. Adı olmayan bir Türkiye düşünün. Televizyonlarda millet millet diye seslenenler milletin adını yok etmeye çalışıyorlar” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde aday tanıtım toplantısına katıldı. Yaptığı konuşmasında, son zamanlarda Türkiye’nin adının tartışıldığını öne süren Vural, "Mücevhere yazılmış olan Türk milletinin ismini silmek ve bu ülkeyi 36’ya bölmek isterlerse bizler nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Bugün öyle bir Türkiye yaşıyoruz ki adımız tartışılıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, ’Milli benliklerini kaybeden milletler başka milletin avı olur’, Mehmet Akif Ersoy da diyor ki, ’Milletler topla tüfekle yıkılmaz ancak kendi aralarındaki rabıtaları kesmekle yıkılır.’ Bugün Türkiye’nin adını tartışıyorlar. Adı olmayan bir Türkiye düşünün televizyonlarda milet millet diye seslenenler milletin adını yok etmeye çalışıyorlar. Bir milletin adını ve milli kimliğini yok etmek milli egemenliği yok etmektir. Milli egemenlikte Cumhuriyetin esasıdır" diye konuştu.

Hakimiyetin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunu anımsatan Vural, "İnsanlar birlik ve beraberlik içerisinde, bir milli kimlik içerisinde milli kültürünü yaşayamazsa geleceğe nasıl birlik ve beraberlik içerisinde bakacağız. Horon çaldığı zaman karşılama çaldığı zaman kimin diyeceğiz. Biz milli kimliğimizi korumak için nice canlar verdik. Çanakkale geçilmez dedik, Sevr Barış antlaşmasını yırtıp attık da terörist başının istediği üzerine mi adımızdan, kimliğimizden vazgeçeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler