Tuncel: Bizim istediğimiz Türkiye...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, yeni bir Türkiye istediklerini belirterek, "Biz yeni bir Türkiye istiyoruz. Bizim istediğimiz Türkiye'de özerk Kürdistan olacak, özerk Ege, özerk Marmara olacak" dedi.Tuncel, partisinin A

Tuncel: Bizim istediğimiz Türkiye...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, yeni bir Türkiye istediklerini belirterek, "Biz yeni bir Türkiye istiyoruz. Bizim istediğimiz Türkiye'de özerk Kürdistan olacak, özerk Ege, özerk Marmara olacak" dedi.

Tuncel, partisinin Alsancak'taki il başkanlığı binasının açılışında yaptığı konuşmada, açılışın sadece bir bina açılışı değil, Türkiye demokrasisi için yeni bir kapının açılması anlamını taşıdığını söyledi.

"İçinde bulunulan yüzyılın ihtiyacını karşılamayan siyaset tarzlarına, iktidarından muhalefetine çürümüş zihniyete dur demeyi istediklerini" ifade eden Tuncel, "Biz yeni bir Türkiye istiyoruz. İstediğimiz Türkiye'de ezilenler, emekçiler iktidarda olacak. Eşitlik, adalet olacak. Bizim istediğimiz Türkiye'de özerk Kürdistan olacak, özerk Ege, özerk Marmara olacak. Bizim inşa edeceğimiz Türkiye'de siyaseti Ankara'dan alıp halka vereceğiz. Yerelde siyaset yapacağız" diye konuştu.

Tuncel, Türkiye'de yolsuzluğa karışmış bakanların koltuğunu koruduğunu iddia ederek, "Bizim alnımız ak. Ayakkabı kutularımızda yırtık ayakkabılarımız var" dedi.

Tuncel'in konuşması sırasında yüzü kapalı iki kişi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın resmini açtı.

AÇILIŞ ÖNCESİ ARBEDE

Öte yandan, açılışın gerçekleştirildiği sokaktaki bir restoranda yemek yiyen üç kişi ile HDP'li bir grup arasında arbede çıktı. Sözlü başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine araya vatandaşlar girdi.

Askerliklerini İzmir'de yaptıkları iddia edilen ve biri hafif şekilde gözünden yaralanan üç kişi, olay yerinden uzaklaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset