Trabzonlu vekilden yüce divan açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Sayın Bağış ile ilgili oylamaya 517 milletvekili katılmıştır. Yüce Divan’a sevk edilmeme yönündeki oy sayısı 255’tir. Anayasa’ya göre Yüce Divan’a gönderilmemesi kararı alınabilmesi için en az 259’unun ret oyu kullan

Trabzonlu vekilden yüce divan açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Sayın Bağış ile ilgili oylamaya 517 milletvekili katılmıştır. Yüce Divan’a sevk edilmeme yönündeki oy sayısı 255’tir. Anayasa’ya göre Yüce Divan’a gönderilmemesi kararı alınabilmesi için en az 259’unun ret oyu kullanmış olması gerekir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile TBMM Genel Kurulu’nda dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi için yapılan oylamayı değerlendirdi. Hamzaçebi, Türkiye’nin uluslararası itibarının yok olduğunu iddia ederek, “Dün gece demokrasimiz açısından kötü bir sınav verilmiştir. Bu sınav AKP’nin çoğunluk oylarıyla ortaya çıkmıştır. 17-25 Aralık operasyonları, bu operasyonlar sonucunda ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları Türkiye’yi derinden sarsmıştır. Türkiye’nin bu yolsuzluk iddialarıyla yoluna devam etmesi mümkün değildir. Türkiye’nin mutlaka yargıda yapılacak bir yargılama sonucunda açıklığa kavuşması gerekirdi” diye konuştu.

Dün parlamentonun önünde önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Hamzaçebi, “AKP’nin çoğunluk oylarına katılmayan, parti hiyerarşisine uymayan bir grup AKP milletvekilinin olduğu ortaya çıkmıştır. 50’nin üzerindedir. Bu demokrasimiz açısından umut vericidir. Dün gece AKP grubu bir yandan çoğunluk oylarıyla yolsuzluğa geçit verirken, öte taraftan mevcut oy toplamını dikkate alıp değerlendirdiğimizde kendi hükümetine 50 civarında milletvekili ile güvenoyu vermemiştir. AKP hükümeti kendi grubundan güvenoyu alamamıştır” şeklinde konuştu.

Egemen Bağış ile ilgili yapılan oylamaya ilişkin Hamzaçebi, "Anayasa’nın 96. maddesine göre karar oylamaya katılanların salt çoğunluğu ile alınır. Sayın Bağış ile ilgili oylamaya 517 milletvekili katılmıştır. Yüce Divan’a sevk edilmeme yönündeki oy sayısı 255’tir. Anayasa’ya göre Yüce Divan’a gönderilmemesi kararı alınabilmesi için en az 259’unun ret oyu kullanmış olması gerekir” dedi.

“KUR’AN’DA PEYGAMBERLERİN BİLE YARGILANIP SORGULANACAĞI İFADE OLUNUR"

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM Genel Kurulu’nda 4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi için yapılan oylamaya ilişkin, “Kur’an’da peygamberlerin bile yargılanıp sorgulanacağı ifade olunur" dedi.

Özkes, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 4 eski bakanla ilgili Genel Kurul’da yapılan oylamayı değerlendirdi. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “Dokunulmaz olan sadece yüce Allah’tır. Sorgulanamayan, yargılanamayan, yaptığından sorulamayan yalnızca Allah’tır. AKP’liler ilahi olan bu hakikatin ortaya çıkmasını engellemişlerdir. Allah yaptığından sorulamaz. Allah dışındakiler yaptıklarından sorgulanırlar (Enbiya Süresi 23. ayet). AKP’liler Allah’ın bu hükmüne, bu evrensel kurala karşı durmuşlar, hakikatin, gerçeğin ortaya çıkmasını engellemişlerdir. Kur’an’da peygamberlerin bile yargılanıp sorgulanacağı ifade olunur. Örneğin Araf Suresi 6. ayet” dedi.

Özkes, bazı AK Parti milletvekillerinin Yüce Divan oylamasında bakanların aleyhine oy vermelerine ilişkin olarak ise, “Umut verici. Hak, hukuk, demokrasi adına umut verici bir durumdur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset