Trabzonlu vekilden sert sözler; İKİ YÜZLÜLÜK!

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, "torba tasarı" üzerindeki konuşması sırasında AK Parti sıralarından, "Sizin genel başkanınız ABD'de kimlerle görüştü?" diye laf atıldı.Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen CHP Grup

Trabzonlu vekilden sert sözler; İKİ YÜZLÜLÜK!

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, "torba tasarı" üzerindeki konuşması sırasında AK Parti sıralarından, "Sizin genel başkanınız ABD'de kimlerle görüştü?" diye laf atıldı.

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, şunları söyledi:


 BİZ HOCAEFENDİYE BİR EMRİN VAR MI DİYE SORMADIK!

"Biz Amerika'ya sizin gibi Başbakan Yardımcısını gönderip Pensilvanya'da hoca efendiye 'bir emrin var mıdır' diye sormadık. Balkon konuşmasından sonra Pensilvanya'ya teşekkür konuşması yapmadık. Beraber namaza durduğunuz, secdeye vardığınız, camileri paylaştığınız, muhterem sıfatı ile andığınız kişileri bugün sahte peygamberlikle suçluyorsunuz. Ne zamandır suçluyorsunuz? Bakanlarınızla ilgili suçlamalar ortaya çıkınca suçladınız. Sahtecilik de yüzsüzlük de iki yüzlülük de sizde. Bakanlara yönelik o soruşturmalar olmasaydı kimseyi sahte peygamberlikle suçlamayacaktınız, o tatlı beraberlik devam edecekti. Ne zamanki yolsuzluğun hedefi oldunuz, cezaevi kapısı gözüktü, o zaman korktunuz, başınız aklınıza geldi. Böyle bir iki yüzlülüğü bugüne kadar hiçbir hükümet yaşamadı."

‘KİMSE AK PARTİ’Yİ İKİ YÜZLÜLÜK İLE SUÇLAYAMAZ’

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da sataşma gerekçesiyle yaptığı konuşmada, Hamzaçebi'nin konuşmasının doğru bir konuşma olmadığını ifade ederek, "Kişi kendisinin aynasıdır. Kimse bu grubu iki yüzlülükle suçlayamaz. Bu konuşmayı yadırgadım. Eğer bir yolsuzluk varsa sonuna kadar gidilsin ama kalkıp da ne olduğu belli olmadan, soruşturmanın gizliliği ilkelerini ihlal ederek bütün bir camiayı suçlamak haksızlıktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset