Trabzonlu vekilden operasyon yorumu

CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, KPSS operasyonuna ilişkin, "Bu çok ciddi bir iddiadır. Ben ’çalınmadı’ diyebilecek durumda değilim. Ben de çalındı kanaatine sahibim. Ama kim çaldı, nasıl çaldı, kimlere verdi, bunu bilmiyoruz" dedi. Parlame

Trabzonlu vekilden operasyon yorumu
CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, KPSS operasyonuna ilişkin, "Bu çok ciddi bir iddiadır. Ben ’çalınmadı’ diyebilecek durumda değilim. Ben de çalındı kanaatine sahibim. Ama kim çaldı, nasıl çaldı, kimlere verdi, bunu bilmiyoruz" dedi.
 
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 82 arayasının, 1982 yılından sonra gelen cumhurbaşkanlarının ahlakını bozduğunu iddia eden ve 82 anayasasındaki cumhurbaşkanının yetkilerinin biraz daha törpülenmesi ve tamamen parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini işaret etti.
 
ARINÇ’IN AÇIKLAMALARI
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözlerini değerlendiren Akif Hamzaçebi, “Kendi iç işleri, bizi ilgilendirmiyor diyeceğim ama Sayın Cumhurbaşkanı tarafsız olması gereken bir kişi olduğu için iç işleri sözleri sakil kaçıyor. Ama fiili bir durum da var, Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yitirmiş durumda. Bekliyoruz, nereye varacak bu izliyoruz" dedi.
 
KPSS’de usulsüzlük iddialarına yönelik yapılan operasyonların sorulması üzerine Hamzaçebi, “Bu çok ciddi bir iddiadır. Ben çalınmadı diyebilecek durumda değilim. Ben de çalındı kanaatine sahibim. Ama kim çaldı, nasıl çaldı, kimlere verdi, bunu bilmiyoruz. 5 yıl sonra operasyon yapıyorsunuz. 5 yıl niye beklediniz o zaman? Siz eğer 5 yıldır bunu bildiğiniz halde beklediyseniz, suç işlediniz. Biz elbette bu çalınma işinin sonuna kadar araştırılmasını istiyoruz ama ’siyaseten konjonktür ne zaman uygun, o zaman üzerine gidelim’ şeklindeki bir anlayışı reddediyoruz" diye konuştu.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ
 
Başkanlık sistemine ilişkin sorulara da cevap veren Hamzaçebi, 82 Anayasasının 1982 yılından sonra gelen cumhurbaşkanlarının ahlakını bozduğunu kaydetti. Hamzaçebi, “Güçlü siyasi gelenekten gelen siyasi liderler, genel başkanlar, başbakan olduktan sonra cumhurbaşkanının gücünü görerek cumhurbaşkanı olmak istemişlerdir. Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Tayyip Erdoğan. Üçü de cumhurbaşkanı oldu. Başbakanken güçlü gördükleri cumhurbaşkanı, o koltuğa oturdukları andan itibaren kendi gözlerinde güçsüz bir cumhurbaşkanı modeline dönüştü. Çünkü yetki Bakanlar Kurulu’nda, hükümette, başbakanda. O zaman dediler ki ’Türkiye başkanlık sistemine geçsin’. Hayır, Türkiye tam tersine 1982 Anayasası’ndaki cumhurbaşkanı yetkilerini biraz daha törpüleyerek parlamenter sisteme dönüş yapmalıdır" açıklamasında bulundu.
 
"ÖYLE BİR ŞEY OLMAZ"
 
Abdullah Öcalan’ın 21 Mart’ta Diyarbakır’da okunan mesajında Meclis’te bir komisyon kurulması önerisinin olduğu, böyle bir komisyon kurulması durumunda CHP’nin bu komisyona üye verip vermeyeceği yönündeki soruya, “’İmralı istedi, CHP oraya katılsın. Öyle bir şey olamaz" ifadeleriyle cevap veren Hamzaçebi, yönetmen Mustafa Altıoklar’ın siyasilerin psikolojik teste tabi tutulması yönünde yaptığı iddia edilen açıklamalara yönelik eleştiride bulundu. Hamzaçebi, “Sayın Altıoklar herhalde bunu bir kişiye yönelik olarak söylemek istiyor ama öyle söyleyemediği için ’her siyasetçi’ diyerek, genelleştiriyor. Ben önerisini üzerime alınmıyorum. Böyle bir öneriyi şık bulmuyorum. Kimi kast ediyorsa onu doğrudan söylemesinde yarar var. Siyaset kurumunu eleştirelim ama bu kadar ayaklar altına almayalım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler