Trabzonlu vekilden o yasaya tepki!

CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, paralel yapının 7 bin kişiyi dinlediği iddialarına yönelik olarak, “Bunun üzerine gidilmesi gerekir. 7 bin kişinin dinlendiğine yönelik tespit bugün mü sizin tarafından öğrenildi, yoksa yıllardır biliniyordu

Trabzonlu vekilden o yasaya tepki!

CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, paralel yapının 7 bin kişiyi dinlediği iddialarına yönelik olarak, “Bunun üzerine gidilmesi gerekir. 7 bin kişinin dinlendiğine yönelik tespit bugün mü sizin tarafından öğrenildi, yoksa yıllardır biliniyordu da konjonktür bunu gerektirdiği için bunu bugün basınla paylaştınız?” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AK Parti’nin yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları kaldırmak için iktidara geldiğini, şimdi bu 3 Y’nin yavruladığını ve bunların yanına “yalan”ın eklendiğini savunan Akif Hamzaçebi, AK Parti’nin yasakçı düzenlemeler yaptığını ve medyanın susturulmak istendiğini söyledi. AK Parti’nin yolsuzluk mağduriyeti içine girdiğini belirten Hamzaçebi, yasakların parlamentodan geçtiğini ifade etti.

Camide içki içildiği iddialarına Kabataş iddialarının eklendiğini belirten Hamzaçebi, bu yalan üzerinden toplumun muhafazakarlar üzerinden kutuplaşmasının amaçlandığını öne sürdü.

HSYK Yasa Tasarısı’nın da TBMM’den geçtiğini belirten ve Cumhurbaşkanı Gül’e seslenen Hamzaçebi, “Lütfen İnternet Yasası gibi bunu da onaylamayın. Bir kez daha görüşülmek üzere bu yasayı TBMM’ye iade edin. Bu tasarı yasalaşırsa CHP tekrar AYM’ye müracaat edecektir. AYM, bizim ilk müracaatımıza verdiği karara saygılıyız. Cumhurbaşkanı yasayı iade etmezse AYM’ye intikal ettireceğiz. Yasanın birçok düzenlemesi Anayasa’ya aykırıdır, yetki gaspı vardır” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİN İLAVE DERS ALMA İHTİYACI ORTADAN KALKMADI”

Hamzaçebi, dershaneler tasarısı olarak bilinen düzenlemelerle ilgili olarak, “Sorun ortadadır. Türkiye’de milli eğitim sisteminin yetersizliğinden kaynaklanan öğrencilerin ilave ders alma ihtiyacı ortadan kalkmış değildir. Eğitim sistemi yetersizdir, bu yetersizlik giderilemeyecektir, sorun çözülmemiştir. Bu yasa tasarısında çok önemli bir düzenleme var. Bu tasarı bu şekliyle yasalaşırsa Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşra teşkilatında tüm yöneticilerin görevleri sona erecektir. Yaklaşık 100 bin kişiyi tasfiye etmeyi amaçlayan bir düzenleme söz konusudur. Bunu kabul etmek mümkün değil, buna herkesin tepki göstermesi gerekir. Sıra üniversitelere gelecektir. Üniversiteler bir ülkenin bilim merkezleridir. Bu düzenlemeye karşı üniversiteler bilimsel bir şekilde kendi görüşlerini ifade etmelidir. STK’lar bu düzenleme ile ilgili görüşlerini ortaya koymalıdır” şeklinde konuştu.

MİT YASA TASARISI

MİT Yasa Tasarısı’nda son derece sakıncalı düzenlemeler olduğunu belirten Hamzaçebi, “Tasarı ile ilgili sadece iktidar partisine bilgi vermeyi yetinmeyi yanlış buluyorum. MİT ulusal bir kuruluşumuzdur, MİT ile ilgili bir tasarı görüşülüyor, sadece AK Parti grubu bilgilendiriliyor, bunu kabul etmek mümkün değil. MİT belgeleri ile ilgili bir yayın yasağı getiriliyor. Bu o kadar geniş bir yasa ki, MİT belgesini yayınlayan internet sitesinin sahibi cezalandırılacak, eser sahibi, muhabir, yazar, sorumlu müdür, yayımcı, basımcı ile yayanlar cezalandırılacak. Bunu kabul etmek mümkün değil. MİT’in elbette gizliliği vardır, var olan MİT Yasası’nda buna ilişkin gizliliği sağlayan bir müeyyide zaten var. Tek hakim ile dinleme kararı verilecek, doğru olan tek hakimdir. MİT Yasası ile ilgili olarak MİT’e tüm siyasi partilere bilgi verme tavsiyesinde bulunuyorum. MİT Yasası Başbakan’ın tepkisinin ifadesidir. Başbakan, MİT’e kendi kişisel düşüncelerini yasa maddesine dönüştürmek suretiyle görev vermeye çalışması yanlıştır. Tasarıdan bu düzenlemeler ayıklanmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Sayın Başbakan cemaati hedefine koyarak onları Haşhaşilere benzetti, şimdi Nur Cemaati üzerinden özür dileme çabasına girdiğini görüyorum. ‘Haşhaşiler’ diye suçladığı cemaatten Saidi Nursi üzerinden özür dilemeye çalışıyor” ifadelerini kullanan Hamzaçebi, “Kitaplara bomba diye bakan Başbakan, 40’lı yıllardan tarihi bir belge açıklayacakmış. Şimdi Menderes ipine sarılıyor yeniden. Sayın Başbakan’ın rahmetli Menderes’in çocuklarına bir sözü vardı, ‘Sakın ha ticaretle uğraşmayın.’ Bu öğüdü kendi çocuklarınıza uygulayın” açıklamasında bulundu.

7 BİN KİŞİNİN DİNLENDİĞİ İDDİALARI

İnternetle ilgili düzenlemeleri iptal dilekçesi çalışmasını sürdürdüklerini, bittiğinde AYM’ye dava açacaklarını belirten Hamzaçebi, 7 bin kişinin dinlendiği iddialarına yönelik olarak, “Bunun üzerine gidilmesi gerekir. 7 bin kişinin dinlendiğine yönelik tespit bugün mü sizin tarafınızdan öğrenildi. Yoksa yıllardır biliniyordu da konjonktür bunu gerektirdiği için bunu basınla paylaştınız? Böyle bir dinleme yapıldıysa derhal bu soruşturulmalıdır. Konuyu inceliyoruz, elbette hukuksuz dinlemeler CHP olarak bizim karşı olduğumuz bir durumdur, biz de bu sürecin takipçisi olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset