Trabzonlu vekilden 'lüks villa' açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, İstinyepark'taki lüks dairesiyle ilgili haberlere ilişkin, "Tapu almak için şirketin bana ismini bildirdiği kişiye vekalet verdim. Vekalet verdiğim kişiyi tanımam. Bugün ismini bile hatırlıyor değilim. Aynı kiş

Trabzonlu vekilden 'lüks villa' açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, İstinyepark'taki lüks dairesiyle ilgili haberlere ilişkin, "Tapu almak için şirketin bana ismini bildirdiği kişiye vekalet verdim. Vekalet verdiğim kişiyi tanımam. Bugün ismini bile hatırlıyor değilim. Aynı kişinin başkaları adına da vekaleten daire almış olmasının benim daire iktisabımla ilişkilendirilmesi çirkinliktir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, İstinyepark'ta tek bir vekalet üzerinden alınan milyon dolarlık dairelerden birinin kendisine ait olduğu haberlere ilişkin açıklama yaptı. Hamzaçebi açıklamasında, "Bir gazete ile bazı internet sitelerinde yer alan haberlerde bir kişinin, bir belediye başkanı ve onunla yakınlığı olduğu ifade edilen bazı kişilerin malvarlıkları ile ilgili olarak ileri sürdüğü iddialara yer verilmiştir. Bu kapsamda benim İstanbul İstinye Park'ta satın almış olduğum apartman dairesi ile ilgili olarak herhangi bir somut iddia ortaya konulmamakla birlikte, diğer kişilerin daireleri ilgili iddialar ileri sürülürken aynı yerde benim de daire sahibi olmam dikkat çekti denilmek suretiyle şaibeli bir durum varmış izlenimi yaratılmaya çalışılmıştır" ifadelerini kullandı.

"ÇİRKİNLİK"

Söz konusu iddianın ortaya konuluş tarzıyla ilgili ise Hamzaçebi, açıklamasında şunları kaydetti:

"Benim anılan daireyi nasıl satın alabildiğim konusunda zihinlerde soru işareti yaratmak gibi bir amacı taşımaktadır. Bu nedenle konuyla ilgili açıklama yapmayı zorunlu görüyorum. Sarıyer İlçesi sınırları içerisindeki İstinye Park'tan bir apartman dairesi satın almak amacıyla inşaat aşamasında iken projeye girdim.2006 yılında başlayan ve sonraki yıllarda devam eden ödemelerimin sonrasında 2009 yılında tapu aldım. Tapu almak için şirketin bana ismini bildirdiği kişiye vekalet verdim. Vekalet verdiğim kişiyi tanımam. Bugün ismini bile hatırlıyor değilim. Aynı kişinin başkaları adına da vekaleten daire almış olmasının benim daire iktisabımla ilişkilendirilmesi çirkinliktir. Eşime, evliliğimizden önce babası ve annesinden 1982 yılında veraseten intikal eden muhtelif taşınmazlardan (bugün itibarıyla veraseten intikal edenlerden 13 adet taşınmaz kalmıştır), 7 Bin metrekare civarındaki bir arazinin 1998 yılında imzalanan kat karşılığı sözleşmesi ile değerlendirilmesi sonucunda 2006-2007 yıllarında elde edilen 10 adet müstakil ev (dubleks villa)in 1/2 şer hissesinin tamamının satışından gelen gelirin bir bölümü, bir bankadan ipotek karşılığı kullandığım 90 bin dolarlık konut kredisi ile diğer tasarruflarımız söz konusu daireyi satın almanın finansmanında kullanılmıştır. Anılan daire iktisap sonrasında kiraya verilmiştir. Kira gelirleri vergi dairesine beyan edilmekte ve gelir vergileri ödenmektedir. Anılan daire TBMM Başkanlığına verdiğim mal bildirimlerinde beyan edilmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset