Trabzonlu vekilden Erdoğan'a öneri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili  Trabzonlu Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihçi danışman bulması önerisinde bulundu.Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika’yı İslam gezginlerin

Trabzonlu vekilden Erdoğan'a öneri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili  Trabzonlu Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihçi danışman bulması önerisinde bulundu.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika’yı İslam gezginlerinin keşfettiği yönündeki açıklamalarının dünya basınında manşet olduğunu belirten Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tarih danışmanı bulması önerisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarih bilmediğini iddia eden Hamzaçebi, “Ben ona Fatih Sultan Mehmed’i örnek almasını öneririm. Osmanlı’ya sahip çıkarken, İslam medeniyetine sahip çıkarken bari doğru sahip çık. Henüz Başbakan iken, bir grup toplantısında ‘İnsanımıza 200 yıldır bir istikamet dayatılıyor’ dedi. 200 yıllık tarihin başlangıcına gittiğimizde 1808’i görürüz. 2. Mahmud’un padişah olduğu dönemdir. 2. Mahmud modernleşmenin, batılılaşmanın öncüsü olan bir padişahtır. Biz zannediyorduk ki, Sayın Erdoğan’ın sadece Cumhuriyetle problemi var, onun yenilikçi padişahlarla da problemi olduğu o grup toplantısında ortaya çıkmıştı” dedi.

Neden Fatih’i örnek verdiğini açıklayan Hamçzaçebi, “Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettikten sonra Truva’ya gider. Truva’da tarihçilerden, yetkililerden bilgi alır. Ve ayrılırken der ki, ‘Hektor’un intikamını aldık.’ Hektor Truva Savaşı’nın Anadolulu bir kahramanı. ‘Hektor’un intikamını aldık’ cümlesi Fatih Sultan Mehmed’in bu topraklarda kurulmuş olan bütün imparatorlukların, bütün devletlerin mirasçısı olduğu anlayışını ifade eder. O kültürlerin de hepsini sahiplenir. Şimdi Sayın Erdoğan 200 yıllık bir tarihi geçmişe giderek yenilikçi padişahlara bile tahammülü olmadığını gösteriyor, 91 yıllık Cumhuriyetle de problemi olduğu gibi” diye konuştu.

Güvenlik Bakanlığı kurulacağı iddialarıyla ilgili sorulara cevap veren Hamzaçebi, “Bu hükümetin zihninin perde arkasında ne var onun arkaya çıkması bakımından bu önemli. Güvenlikçi bir devlet anlayışı. Bunların aklında sadece güvenlik vardır, otoriterleşme, milletin özgürlüğüne müdahale etme anlayışı vardır” ifadelerini kullandı.

“POLİSLERİN ÇOK AĞIR ÇALIŞMA KOŞULLARI VAR”

Neredeyse her hafta bir polisin intihar ettiğini söyleyen ve polislerin intihar etmesinin sıradan bir olay haline geldiğini belirten Hamzaçebi, son 1 ay içinde intihar eden polis memurlarının isimlerini okudu. 2013 yılı Kasım ayı itibariyle intihar eden polis sayısının 40 olduğunu, yıl sonuna kadar bu rakamın 50’ye ulaşacağının ifade edildiğini söyleyen Hamzaçebi, “Bunun üzerinde durmak gerekir. Polis memurları neden intihar ediyor? Polislerin çok ağır çalışma koşulları var. 9 Eylül Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre polislerin çalışma koşulları İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’ne aykırıdır. Ortalama bir devlet memuru ayda 180 saat çalışırken, polisler 240 saat çalışmaktadır. Bitmek tükenmek bilmeyen fazla mesai uygulaması var. Bu ağır çalışma koşullarının yanında özlük hakları yönünden de emsali devlet memurlarına kıyasla geride olduklarını görüyoruz” dedi.

Hamzaçebi, İçişleri Bakanlığı ve hükümete çağrıda bulunarak, “Gelin polislerin çalışma şartlarını iyileştirelim, özlük haklarını hak ettikleri yere getirelim” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset