Trabzonlu vekil kazayı sordu

CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, bir işçinin yaralanmasına neden olan kazanın yaşandığı Çaykur Salarha Çay Fabrikası’nda çalışanlara yönelik sağlık ve güvenlik önlemlerini sordu.  Hamzaçebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in

Trabzonlu vekil kazayı sordu

CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, bir işçinin yaralanmasına neden olan kazanın yaşandığı Çaykur Salarha Çay Fabrikası’nda çalışanlara yönelik sağlık ve güvenlik önlemlerini sordu.  

Hamzaçebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yazılı olarak cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 31 Mayıs'ta  Çaykur Salarha Çay Fabrikası'nda meydana gelen kazada, İbrahim Yaman adlı işçinin elini kıvırma makinesine kaptırarak yaralandığını aktardı. 

Fabrikada bir revir bulunmaması, hatta sargı bezi dahi olmaması nedeniyle yaralanan işçinin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığını, ancak hasar gören orta parmağının işlevini yitirdiğini ifade eden Hamzaçebi, "Yaralanan işçinin buhar kazanlarında ateşçi olarak çalıştığı, buhar kazanlarının özelleştirilmesi sonrasında uzmanlık alanı dışında bir iş olarak kıvırma makinelerinde, herhangi bir eğitim verilmeden çalıştırıldığı belirtilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaçebi, önergesinde şunları sordu:

"Salarha Çay Fabrikası’nda neden gerekli sağlık ekipmanları bulunmamaktadır? 207 çalışanın görev yaptığı bu fabrikada çalışanların sağlık güvenliği ile ilgili önlem alınmaması nasıl açıklanmaktadır? Sözü edilen fabrikanın denetimleri yapılmakta mıdır? 31 Mayıs 2014 tarihinden önce son denetim hangi tarihte yapılmış, hangi sorunlar tespit edilmiş ve bu sorunlarla ilgili ne gibi önlemler alınmıştır? İşçilerin uzmanlık alanları dışındaki işlerde eğitim verilmeden çalıştırılması nasıl açıklanmaktadır? Fabrikada kaç işçi niteliklerinin olmadığı işlerde görevlendirilmiştir? Çalışanlara verilmesi gereken eğitim neden sağlanmamaktadır?İbrahim Yaman adlı işçinin geçirdiği kaza ile ilgili soruşturma açılmış mıdır? Tespit edilen sorumlular hakkında ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır? İşçinin ve ailesinin mağduriyetinin giderilmesi için ne gibi çalışmalar yapılmıştır?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset