Trabzonlu vekil Karayılan'a ne dedi?

  PKK'lı Murat Karayılan'ın bugün çekilme süreciyle ilgili yaptığı açıklamayı siyasi parti temsilcileri yorumladı."İSTESELER DE İSTEMESELER DE SİLAH BIRAKACAKLAR" Ak Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu Karayılan'ın, yeni Anayasa yapılmadan, Öcala

Trabzonlu vekil Karayılan'a ne dedi?

  PKK'lı Murat Karayılan'ın bugün çekilme süreciyle ilgili yaptığı açıklamayı siyasi parti temsilcileri yorumladı.

"İSTESELER DE İSTEMESELER DE SİLAH BIRAKACAKLAR"

 Ak Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu Karayılan'ın, yeni Anayasa yapılmadan, Öcalan özgür kalmadan silah bırakmayız, mesajını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna, "O öyle desin, bu işlerin arkasında çok daha büyük düşünceler var. Onlar istese de istemese de silah bırakacaklar" dedi.

 Nedir o büyük düşünceler, sorumuza Bıyıklıoğlu, "Dünyanın geldiği nokta onların hayatta kalmasını mümkün kılmıyor. Barışa mahkumlar. Silahları kesin olarak bırakacaklar ve bir daha da ellerini uzatamayacaklar" diye konuştu. "Kürtler bizim kardeşimiz, her zaman canımız, kanımız birdir" dedi.

ADI ÜSTÜNDE ‘YILAN’

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan, Karayılan'ın açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz, sorusuna, "O kim, ister kara ister beyaz, adı üstünde yılan, dinlemedim, bile. Muhatap dahi kabul etmiyorum. Onun açıklamaları kendini bağlar, bizi bağlamaz. Kimmiş onlar? Devlet bildiğini yapar" dedi.

 

Öztaylan, Karayılan'ın yeni bir anayasa yapılması gerektiği sözlerini aktarmamız üzerine ise, "Biz onların açıklamalarıyla hareket edecek ne vekiliz, ne hükümetiz. Her şey hukuk ve devlet kuralları içinde yapılmaktadır. Biz kendisinin talimatlarıyla hareket edecek insanlar değiliz. Hukuk kuralları, devlet kuralları neyi emrederse onu yaparız. Onların açıklamaları kendilerini bağlar. Kimmiş onlar? Muhatap dahi kabul etmiyorum. Bizi bağlamaz, devlet bildiğini yapar" diye konuştu. 

İNCE: "DEĞİŞTİRİN YOKSA GELİRİM HA" DİYOR

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Öcalan'ın ve Karayılan'ın yol haritasının belli olduğunu ancak Başbakan'ın, hükümetin yol haritasının belli olmadığını; Başbakan'ın hükümetin ne istediğini bilmediğini söyledi.

İnce, "Hükümet PKK'yı öyle bir noktaya getirdi ki, bu devletle ön devlet görüşmesi oldu, o konuma soktular" dedi.

Çekilme, yeni bir anayasa ve silahların bırakılması olarak üç aşamalı bir süreçten söz eden Karayılan'ın anayasa talebine İnce, "Silahların gölgesinde anayasayı, yasaları değiştirmezseniz gelirim ha, diyerek tehdit ediyor" yorumunu yaptı.

BAL: "ÜLKEYİ BU HALE GETİRENLER UTANSIN"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, bugün terör örgütünün Türkiye'ye şart koşma mertebesine yükseltildiğini belirterek, Karayılan'ın beğenmedikleri bir Anayasa yapılması durumunda can almaya, kan akıtmaya devam edecekleri mesajı verdiğini söyledi. Bal, "Türkiye'yi bu hale getirenler utansınlar, Allahlarından bulsunlar" dedi.

 

MHP'den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Bal'dan geldi. Bal, Kandil'de yapılan açıklamanın bütün medyanın dikkatini çekecek şekilde planlandığını; terör örgütüne itibar kazandırılarak Türk devletinin geleceğinin ciddi şekilde tehlikeye atıldığını vurguladı. AKP'nin bu tavrıyla Türk devletini terör örgütünün tehdit ve şartlarına mahkum hale getirdiğini savunan Bal, PKK çekilmeden önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nin silahlı unsurlarının Güneydoğu Anadolu Bölgesinden çekildiğini ifade etti. İkinci olarak silahlı kuvvetlerin Türkiye'nin varlığını ve bekasını koruyabilme iradesinin ortadan kaldırılarak, terör örgütünün meşrulaştırıldığını kaydeden Bal, "Üçüncü olarak da terör örgütü Türkiye'ye şart koşma mertebesine yükseltilmiştir" dedi.

 

"SİLAH BIRAKMIYOR 'ENSENİZDE BOZA PİŞİRİRİM' DİYOR"

Bal, PKK'nın silah bırakmadığını, yeni bir anayasa yapılıncaya kadar Irak'a çekildiğini ve bu süreçte anayasa yapılıncaya kadar, ensenizde boza pişirmek üzere sizi oradan takip edeceğim, mesajı verdiğini söyledi. 

"BEĞENMEZLERSE, CAN ALMAYA DEVAM EDECEKLER"

Bal, "Beğenmedikleri bir anayasa olursa teröre, can almaya devam edeceklerini ifade eden Bal, "Uygulamayı beğenmezlerse yine teröre, can almaya, kan akıtmaya devam edecekler. Beğenirlerse de silah bırakacaklar. Türkiye'yi bu hale getirenler utansınlar, Allah'ından bulsunlar" dedi.

PARTİLERDEN TEPKİLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ise Karayılan'ın açıklamasını “Kimin haddine üç aşamalı yol planı çizmek. Demek ki Başbakan’la anlaşmaya varılmıştır. PKK’nın silahları teslim edeceğini beyan etmesi vazgeçilmez bir şarttır” sözleriyle yorumladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı çekilme süreciyle ilgili Kandil'den yapılan açıklamayı “Sevinmekten başka bir şey yapamayız. Bundan sonra silahlar değil, dost ellerin birbirini tutulması konuşulacak" şeklinde değerlendirdi.

VURAL "SİLAH BIRAKMIYORLAR"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Karayılan'ın açıklamasını sert sözlerle eleştirerek “Silah bırakmak yok, Oslo ve İmralı’da hazırlanan darbe planı PKK’nın silahıyla meşrulaştırılmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler