Trabzonlu vekil bakın ne içiyordu?

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, bitkisel nargilenin yasaklanmasına tepki gösterdi. Hamzaçebi, “Biz çocukken Trabzon’da mısır püsküllerini defter kağıdına sararak sigara yapardık. Sanıyorum ilerde yasak sırası ona gelecek” dedi. Hamzaçebi’nin bu s

Trabzonlu vekil bakın ne içiyordu?
CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, bitkisel nargilenin yasaklanmasına tepki gösterdi. Hamzaçebi, “Biz çocukken Trabzon’da mısır püsküllerini defter kağıdına sararak sigara yapardık. Sanıyorum ilerde yasak sırası ona gelecek” dedi. Hamzaçebi’nin bu sözlerine Giresun Milletvekili Nurettin Canikli tepki gösterdi.
 
BAZI Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında ‘bitkisel nargile’nin yasaklanmasına tepki gösteren CHP Grup başkan Vekili Akif Hamzaçebi, “Bitkisel nargile’ dediğimiz bir ürün de çok şükür bu teklif kapsamına alındı, o da bir şekilde yasaklama alanına girmiş oldu, hayırlı olsun, hayırlı olsun. Biz Trabzon’da çocukken mısır püsküllerini defter kâğıdına sararak sigara yapardık. Sanıyorum, ileride sırada o da var, o da gelecek” dedi. Hamazçebi’nin bu sözlerine AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, “O da zararlı” diyerek müdahale etti. AK Parti'nin grup önerisiyle alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında TBMM’de konuşan CHP Grup başkan Vekili Akif Hamzaçebi, “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; artık sadece sigaraya değil, tütüne değil, onun görüntüsüne bile tahammül olmayan bir anlayışı biraz önce gördük. ‘Bitkisel nargile’ dediğimiz bir ürün de çok şükür bu teklif kapsamına alındı, o da bir şekilde yasaklama alanına girmiş oldu, hayırlı olsun, hayırlı olsun. Biz Trabzon’da çocukken mısır püsküllerini defter kâğıdına sararak sigara yapardık. Sanıyorum, ileride sırada o da var, o da gelecek. Çocukların mısır püsküllerinden yaptığı sigara da bu teklif kapsamına girebilir, o da yasaklanacaktır zannediyorum. Şimdi, bu madde, bir vergi güvenlik önlemi olarak otomobil ithalatında ithal matrahının düşük gösterilmesi nedeniyle vergi kaybını önlemeye yönelik bir düzenlemeyi getiriyor. Yaklaşım doğru ama eksik bir yanı var, sorun yaratabilir, işin o kısmı ihmal edilmiş durumda. Birincisi, otomobillerde model yılı geçtiği anda arabanın fiyatı düşer. Bunu, bu madde dikkate almıyor. Otomobilin imalatçısının satış fiyatı neyse ben matrah olarak onu alırım diyor madde. Sen istediğin kadar ithalatta daha düşük bir matrah beyan et, ya ithaldeki gümrük vergisinin matrahını esas alırım ya Avrupa’daki, Amerika’daki otomobil ihracatçısının satış fiyatını alırım. Doğru ama otomobilde bir yıl geçtikten sonra fiyat önemli ölçüde düşer. Fiyatın düştüğü bir yerde imalatçının satış fiyatını matrah olarak almak yanlış. İşin bu kısmını ihmal ediyor. Ayrıca, kaza gibi veya sair nedenlerle otomobilin değerinde düşüşler meydana gelebilir, onu da dikkate almıyor madde. Bizim önergemiz böyle hâllerin izahına imkân veren, ortaya konulan gerekçelerin idare tarafından kabul edilmesi hâlinde bu madde hükümlerine göre işlem yapılmasını önleyen bir güvenlik önlemini getiriyor. Önerimiz bundan ibarettir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler