Trabzonlu Bürokrattan tarihi adım

TBMM’nin Trabzonlu Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu TBMM’de başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi 10. Genel Kurulu 17-22 Ocak 2015 tarihleri arasında Türkiye büyük Millet Meclisi’nin ev sahipliğinde İstanb

Trabzonlu Bürokrattan tarihi adım

TBMM’nin Trabzonlu Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu TBMM’de başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi 10. Genel Kurulu 17-22 Ocak 2015 tarihleri arasında Türkiye büyük Millet Meclisi’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi. İSİPAB toplantısı bünyesinde ilk defa Meclis Genel Sekreterleri de bir araya geldi.

tbmm.jpgİslam ülkelerinin Parlamento Genel Sekreterleri ile İstanbul’da bir araya gelen Neziroğlu bu ülkelerin temsilcilerinden oluşan bir birlik kurulmasına öncülük etti ve bu birliğin kurulması oy birliği ile kabul edildi. 32 ülkeden 35 Genel Sekreterin katıldığı bu ilk toplantıda İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Parlamento Genel Sekreterleri Birliği kurulması kararı alındı.

İlk toplantıda Türk misafirperverliği ile sıcak bir ortam oluştu ve Genel Sekreterler birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Konferansın İstanbul Bildirisi olarak kayda geçen kapanış bildirgesinde de Genel Sekreterler Birliğinin kurulmuş olmasından duyulan memnuniyete atıf yapıldı.

irfan-2.jpgToplantıda ayrıca üye ülke parlamento çalışanları arasında karşılıklı olarak ziyaretlerin teşvik edilmesi ve ortak programlar düzenlenmesi kararı da alındı. TBMM’nin Trabzonlu Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, “Uzun zamandır bu toplantı için çalışıyorduk. Tarihi bir adım attık. Birçok ülke memnuniyetlerini belirtti. Hayırlara vesile olur inşallah” dedi.

Toplantıdan sonra İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamenter temsilcileri Türkiye’ye ve Neziroğlu’na teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler