Trabzonlu Bakan açıkladı: Enerjimiz arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Plan Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Albayrak'ın konuşmasından notlar; * Ülkemiz ekonomisinde son 13 yılda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olup ekonomik büyüklük olarak önemli

Trabzonlu Bakan açıkladı: Enerjimiz arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Plan Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Albayrak'ın konuşmasından notlar;

* Ülkemiz ekonomisinde son 13 yılda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olup ekonomik büyüklük olarak önemli büyümelere şahitlik edilmiştir. Dünyanın 18. ve Avrupa'nın 7. büyük ekonomisi olan ülkemiz en güçlü ekonomilerinin yer aldığı G20'nin bir üyesi olup son dönem başkanlığını yürütmüş ve evsahipliği yapmıştır. 

* Küresel mali kriz nedeniyle birçok ekonominin daralma gösterdiği bir dönemde ülkemiz 2008 yılındaki yavaşlama ve 2009 yılındaki küçülmenin ardından 2010 ve 2011 yıllarında sırasıyla yüzde 9.2 ve yüzde 8.8 büyüme gerçekleştirmiştir. 

* 2003-2004 yüzde 4,8'lik büyüme gerçekleştirmiştir. Enerji sektörü hayati rol oynamıştır. 2003-2014 arasında birincil enerji talebimiz yüzde 4,1 oranında büyümüş olması enerji tüketiminin büyüdüğünün göstergesidir. 

* Enerji sektörünün her alanında hızlı talep artışı olmaktadır. Enerji ihracatçısı ülkeler talep büyümesinin merkezi haline gelmektedir. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sebebiyle oyunun kuralları yeniden belirlenmektedir.

* Enerji talebi uzun dönem etkili olacak konudur. İki katına çıkacak enerji talebini karşılamak, dışa bağımlılığı azaltmak ve arz güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. 

* Enerji politikalarımızın en önemli noktaları rekabetçi, şeffaf, çevresel sürdürülebilir enerji politikaları önceliğimiz olmuştur. Ülkemizin zengin doğal kaynaklarından azami ölçüde ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda istifade etmek, orta ve uzun vadede önceliğimiz olmaya devam edecektir.

* Bu bağlamda çevre ile uyumlu, önceliği iş sağlığı ve güvenliği koşullarını sağlayan, sürdürülebilir madencilik için uygulanabilir politikaların oluşturulması doğal kaynaklarımızın ekonominin büyümesine ve ülke refahına katkıda bulunacak şekilde yönetilmesinin öncelikli şartıdır. 

* Madencilik sektörünün milli gelir içinde payını artırmak ve madencilik faaliyetlerinin çevreye zarar vermeyecek şekilde ve iş sağlığı ve güvenliği doğrultusunda yürütülmesini sağlamak madencilik sektörüne ilişkin temel stratejilerimizdir. 

* Bakanlığımız ülkemiz yeraltı kaynaklarına ülkemiz ekonomisine yüksek katma değer sağlayacak şekilde değerlendirilmesini amaçlayarak çalışmalarını bu doğrultuda yoğunlaştırmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler