Trabzon’dan tepki var

Kadınların seçme ve seçilme hakkının kazanmasının 80’inci yıl dönümü ile ilgili açıklama yapan AK Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi mimar Hatice Öztürk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde partimizde kadın ve gençlere tanına

Trabzon’dan tepki var

Kadınların seçme ve seçilme hakkının kazanmasının 80’inci yıl dönümü ile ilgili açıklama yapan AK Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi mimar Hatice Öztürk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde partimizde kadın ve gençlere tanınan fırsatın yeni dönemde de aynen devam edeceğini belirtmek isterim.

Elbette gönül istiyor ki kadınlar daha çok siyasette yer alsın, daha çok temsil edilsin. Kadınlarında her anlamda kendini geliştirmesi ve siyasette samimi olması gerekiyor.Bu anlamda bize de düşen ciddi sorumluluklar var” dedi.

UZUN:”MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK”

CHP Trabzon İl Sekreteri Güzide Önsel Uzun “ kadınların her geçen gün daha siyasetten uzaklaştırıldığını ve gereken fırsatın tanınmadığını  belirterek şiddet-cinsel taciz-tecavüz-küçük yaşta evlendirme gibi bir çok konuda mağdur olan kadınlarımız haklarını arama noktasında zorluklarla karşılaşıyor. Ama bizim bu engelleri aşmamız gerek.Eşit bir toplum adına verdiğimizi mücadele sonuna kadar sürecek.Bizlere tanınan hakların sonuna kadar arkasında değil yanında yer almalıyız” şeklinde görüşlerini belirtti.

YAZICI:”ZORLU MÜCADELEYİ KAZANMALIYIZ”

Kadınların 80 yıldır haklarına sahip çıkma noktasında mücadele verdiğini belirten emekli-öğretmen yazar Hayriye Nurcan Yazıcı “Siyasette kadınların karnesi zayıf.Meclisteki kadın oranı yüzde 14.3.Bu oran adil bir dağılım değil elbette.Fakat biz kadınlarında suçu var.Yönetilmek istiyoruz,yönetmeye aday olma noktasında gerekli cesur adımları atmıyoruz.Seçme ve seçilme hakkını bize veren büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda kadınların sesi daha gür çıkmalı” şeklinde görüş belirtti.Hayriye Nurcan Yazıcı 2011 seçimlerinde MHP Trabzon Milletvekili adayı olmuştu.

KADINLARIN SİYASET KARNESİ ZAYIF

Kadın Adaylarını Destekleme Derneği(Ka-Der)nin “Temsilde Kadın-Erkek Eşitliği Karnesi’nin 2013 verilerine göre kadınların siyasette karnesi oldukça zayıf.Türkiye’de bulunan 31 bin 790 belediye Meclis Üyesinin bin 340’ı,3 bin 379 il Genel Meclis Üyesi’nin ise 110’nu kadınlardan oluşuyor.Kadın müsteşarların oranı yüzde 3.8 ve kadın valilerin oranı yüzde 1.2 iken Meclisteki kadın oranı yüzde 14.3.Üst düzey kadın memurların oranı ise yüzde 9.2 iken kadın rektörlerin oranı ise yüzde 7.9.Dünya Ekonomik Forumunun 2014 Küresel Toplumsal Cinsiyet Uçurum Raporlarına göre bu yıl 125.sırada yer alan Türkiye,siyasi açıdan güçlenme konusunda 113.sırada yer aldı.Türkiye 2013 yılında aynı raporda 120.sırada bulunurken bu sene 5 sıra gerilemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset