Trabzon'dan Çatı aday yorumu!

30 martta yapılan mahalli idari seçimlerinin ardından gözler 10 ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrildi.Partilerin aday çıkarma çalışmaları sürerken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ortak bir aday ü

Trabzon'dan Çatı aday yorumu!

30 martta yapılan mahalli idari seçimlerinin ardından gözler 10 ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrildi.

Partilerin aday çıkarma çalışmaları sürerken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ortak bir aday üzerinde karar kıldılar. Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çatı aday önerisini olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini Bahçeli’ye önerdi. Bahçeli’nin de bu isim üzerinde olumlu görüş bildirmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Ekmeleddin İhsanoğlu ile girilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Ekmeleddin İhsanoğlu ismine bazı kesimler olumlu yaklaşırken bazı kesimler yanlış bir isim olduğu yönünde görüş bildirdiler.

Bizde Haber61.net olarak 3 partinin Trabzon İl başkanlarına CHP ve MHP’nin Cumhrubaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında neler düşündüklerini sorduk. İşte Ak Parti Trabzon İl Balkanı Adnan Günnar, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ve MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli’nin değerlendirmeleri.

TÜRK SİYASETİNDEKİ DURUŞLARINI SORGULASINLAR

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar yaptığı değerlendirmede “Biz Ak Parti olarak milletin gönlünde yatanı aday göstermek isteriz. Neticede adayımız açıklandığında milletimiz büyük bir onur duyacaktır. Bu millete gerçekten layık bir cumhurbaşkanını birinci turda seçeceğimizden eminiz. Diğer çıkacak adaylara ise kendilerini destekleyen partiler ile ilgili bugüne kadar Türk siyasetindeki duruşlarını sorgulamalarını öneririm. Ayrıca hayırlı uğurlu olur inşallah” dedi.

 

YAVUZ KARAN VE MUAMMER DEMELİ'NİN AÇIKLAMALARI SONRAKİ SAYFALARDA

 

ERDOĞAN İHSANOĞLU’NU ÖVE ÖVE BİTİREMİYORDU

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli yaptığı açıklamada Ekmeleddin İhsanoğlu’nun gerçekten Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu en iyi insanlardan biri olduğunu belirterek, “Yani bütün milliyetçi muhafazakar kesimler tarafından sevilen sayılan bir insan. Ayrıca iki lidere de böyle bir aday çıkardıkları için teşekkür ediyorum.

İhsanoğlu Mısır doğumlu bir arkadaşımız. Bugün Ortadoğu ile Avrupa’nın arasında köprü durumu gören bir ülke olarak bizim İhsanoğlu’nun seçilmesi durumunda çok iyi olacağını düşünüyorum. İhsanoğlu her kesimden oy alabilecek bir insan. Bir kere siyasi bir görüşü yok. Bütün hayatını ilim irfana adamış, çağdaş Atatürkçü, milliyetçi, muhafazakar bir insan. Ben şuna da inanıyorum.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun doğru olduğuna bugün AKP’lilerde karar veriyor. Neden diyeceksiniz. Çünkü 2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte İslam Birliği Konferasında sekreterlik için önermişlerdir. Bu 10 yıl İslam Birliği Sekreterliği yapmıştır. Ama ne zaman Sayın Erdoğan ile Suriye ve Mısır olaylarındaki görüşleri farklı olduğu için AKP ile ayrılmıştır. İyi biliyorsunuz ki Erdoğan, İhsanoğlu’nu öve öve bitirmiyordu. Kendisine hep metiyelerle bahsediyordu.

Dünki basın toplantısında Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili hiçbir yorum yapmadı. AKP’nin sürekli şarlatanlığını yapan kişiler Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç ağza alınmayacak cümleler kullanıyorlar. Daha adamı bile tanımıyorlar. Siyasetteki iğrençlikte buradan geliyor. Cumhurbaşkanı adayı bu kişi. Bir dinle bakalım, halk ne diyor bu kişi için. Ben CHP ve MHP genel başkanlarını tebrik ediyorum. Ben zamanla çoğu insanın durumun farkına varıp Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerine inanıyorum” dedi.

 

YAVUZ KARAN 3. SAYFADA

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan yaptığı değerlendirmede “Genel başkan önerdi Ekmeleddin İhsanoğlu’nu. Biz CHP oalrak genel merkezin almış olduğu kararın arkasında duracağız. Başbakan Tayyip Erdoğan’dan kurtarmak için değişime ihtiyaç var. Hep beraberde bu adayı çıkarttık. Biz bu kararın uygulamasını hayata geçirmek için örgütlerimizle elimizden geleni yapacağız.

 

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli.  Ekmeleddin İhsanoğlu’nu belki bizim tabanımızda kimse tanımıyor olabilir ama Tayyip Erdoğan’ın karşısında kim olursa evet diyeceğiz. Amacımız en yüksek oyu almak. Kamuoyuna da bunu anlatmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Emrah Paça / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset