Trabzon'da sezsiz çığlık eylemi yapıldı

 Balyoz davası hükümlülerinden Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için ilçe merkezindeki Şehit Er Kahraman Dilli Parkı’nda toplanan grup ellerinde yargılanan subayların fotoğrafları

Trabzon'da sezsiz çığlık eylemi yapıldı

 

Balyoz davası hükümlülerinden Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için ilçe merkezindeki Şehit Er Kahraman Dilli Parkı’nda toplanan grup ellerinde yargılanan subayların fotoğrafları eşliğinde slagon atarak tepkilerini dile getirdi. Eyleme CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de katılarak destek verdi. 
 
Grup adına söz alan İdris Çinel, konuyla ilgili olarak tepkisini dile getirerek “Buradaki eylem belli siyasi görüş ve grubun ortaya koyduğu eylem değildir. Bu eylem partiler üstü bir eylemdir. Vatanının birlik ve bütünlüğünün eylemidir. Vatan savunmasının eylemdir.Subaylarımızı suçlayıcı delillerin sahte olduğu ispat edilmesine rağmen, mahkeme heyeti subaylarımızın lehine olan delilleri kabul etmedi. Suçları kesinleşmiş olanlar tanık, Türk Silahlı Kuvvetleri subayları ise sanık oldular. Bu nasıl adalet. Eğer bu haksız ve hukuksuzluğun karşısında susarsak yarın bizim çocuğumuz da alınabilir. Susmamalıyız” şeklinde konuştu.
 
Son günlerde yürütülen çözüm sürecine de değinen Cinel sözlerini şöyle noktaladı: 
“Ülkemizde PKK terör örgütünün hükümet ile yaptığı görüşmelere ve bebek katilinin, Kandil’deki teröristin açıklamalarına bakınız. Bebek katili İmralı canisinin 2009 yılında yol haritası diye hükümete sunduğu planın satır satır uygulandığını görürsünüz. Katiller ile masaya oturup anlaşma yapılabiliyorsa yasa ve anayasadan aldıkları emirler gereği ülke savunması yapan subay ve astsubaylarımızın yargılanmaları, cezalandırılmaları sizlere garip gelmiyor mu?. Bunu sizlerin takdirlerinizi sunuyorum.”
 
Daha sonra eylemde söz alan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da, yargılama sürecini eleştirerek eyleme destek verdi. ‘Sahte CD’leri kim üretti’ şeklinde yazılı CD’leri eline alan Canalioğlu, çözüm sürecindeki ‘Akil Adamlar’ heyetine yöresel şiveyle ‘Akilli insanlar’ şeklinde benzetmede bulunarak eleştiri de bulundu. Volkan Canalioğlu, açıklamasının sonunda elindeki CD’leri yere atarak “Subaylarımız devlete karşı gelmekle suçlandı. bunun içinde bir takım CD’ler ürettiler. Bunları kim ürettiyse gelsin buradan alsın, insanların hak ettiği suçsuzluğu ispat ederek buradan kaldırsın” şeklinde konuştu.
 
CHP Trabzon Milletveki Volkan Canalioğlu’nun konuşmasını ardından söz alan CHP Bursa Milletvekili İhlan Demiröz ise bir gün hukukun üstünlüğüne herkesin ihtiyaç duyacağını dile getirdi.
 
Açıklamanın ardından Hüseyin Avni Oğuzhan, Balyoz davasındaki tutuklu komutanlardan gelen bazı mektupları okurken, kalabalık grup sessizce dağıldı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset