Trabzon'da buluşuruz

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde CHP'nin düzenlediği geleneksel kır buluşmasına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP Zeytinli Belde Teşkilatı'nın düzenlediği 18. Geleneksel Kır Bu

Trabzon'da buluşuruz
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde CHP'nin düzenlediği geleneksel kır buluşmasına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
 
CHP Zeytinli Belde Teşkilatı'nın düzenlediği 18. Geleneksel Kır Buluşması, yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla Zeytinli Çayı kenarında gerçekleştirildi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Süheyl Batum ile çok sayıda milletvekilinin de onur konuğu olarak katıldığı kır buluşmasında, Taksim Gezi Parkı lehine sloganlar atıldı. Binlerce kişiye keşkek, nohut ve ayran ikramının da yapıldığı programda, çalan müzik eşliğinde halaylar çekildi ve partililer gönüllerince eğlenip piknik yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını CHP Zeytinli Belde Teşkilatı Başkanı Kadir Koşma yaptı. Daha sonra sırasıyla kürsüye gelen CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Balıkesir milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş ile Ayşe Nedret Akova, güncel gelişmelere dair konuşmalar yaptı.
 
"COPLARINIZ, GAZLARINIZ MÜCADELEMİZİ YILDIRMAYACAKTIR"
 
Alkış ve sloganlarla kesilen konuşmaların ardından kürsüye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin çıktı. Tekin, "Bunlar sözde darbe dönemlerinde mağdur olmuş edebiyatı yapıyorlar. Unutmayın 28 Şubat döneminde de bunlar 28 Şubat ürünüdür. Unutmayın burada mağdur aranacaksa o da Erbakan'dır. Erbakan'ın ölümünü bekledikten sonra 28 Şubat'ın dosyasını açtılar. Parlamentoda yapmamız gereken iki temel unsur var. Bugün Taksim'de demokrasi ve özgürlük eylemi var. Gelin, Türkiye'ye demokrasi ve özgürlüğü yerleştirelim. Aksi takdirde sizin coplarınız, sizin gazlarınız, baskılarınız mücadelemizi yıldırmayacaktır. Siz Taksim'i dağıtırsanız, Zeytinli'de buluşuruz. Zeytinli'de dağıtırsanız, Ankara'da buluşuruz. Ankara'da dağıtırsanız, Trabzon'da buluşuruz. Bunun önüne geçmeniz mümkün değildir" dedi.
 
"HER ŞEYE MÜDAHALE EDEN BİR TEK ADAM GÖRÜNTÜSÜ VAR"
 
Konuşmasının büyük kısmında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Tekin, "Her şeye müdahale eden bir tek adam görüntüsü var. Eğer milletin iradesine saygın varsa, milletin söyleyeceği her türlü şeye kulak vermek zorundasın. Eğer ben vermem, seni de çapulcu sayarım. Seni de dizayn ederiz Sayın Başbakan hiç merak etmeyin. Siyasetçiler ayrıştırıcı dilden mutlaka vazgeçecekler. Yani 15-20 yıl önce sizin kullanmış olduğunuz argümanlar zaman zaman tuttu. Bir Başbakan yalan söyler mi? Söyler. O ceberut baskıda insanların nereye sığınacağı belli olmuyor. Camiler aynı zamanda insanların sığınağıdır. Mazlumların sığınağıdır. Mazlum insanların oraya girişini, sığınmasını, bin bir tane numarayla orada içki içti dediler. Sonra bu ülkenin namuslu din adamı çıktı dedi ki, hayır yalan dedi" diye konuştu.
 
"DÜN O KARDEŞİMİZ ÇIKTI, ORİJİNAL FOTOĞRAFINI KOYDU"
 
Elinde bira şişesi bulunan genç ile ilgili olarak da Tekin, "Yetmedi, onun yalama medyası durmadı. Bir gencecik çocuğumuzun elindeki kola şişesini bira şişesi yaptılar ve günlerce gazetelerde verdiler. Dün o kardeşimiz çıktı, orijinal fotoğrafını koydu. Elindeki kola şişesi. Utanmıyor musunuz? O haberi yapanlar, sizi lanetliyorum ve kınıyorum. Ne hakkınız var sizin buna yahu? Bu toplumun en hassas şeylerinde sadece koltuklarınızı, geleceğinizi sağlama almak için toplumun iç barışını nasıl bozabilirsiniz? Bu Taksim Gezi Parkı, bundan sonra temiz siyaseti ortaya koydu" dedi.
 
CHP Zeytinli Belde Teşkilatı'nın kır buluşmasında, Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ve diğer milletvekilleri de gündeme dair konuşmalar yaptı. Daha sonra onur konukları ağaç dikti. Partililer, akşam saatlerine kadar Zeytinli Çayı kenarında eğlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset