Trabzon hesabını soracak

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’da düzenlenen “Giresunlular Bağcılar’da Buluşuyor” programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada üç tane kafadarın olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Pensilvanya. Bunlar vatansever değil be,

Trabzon  hesabını soracak
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’da düzenlenen “Giresunlular Bağcılar’da Buluşuyor” programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada üç tane kafadarın olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Pensilvanya. Bunlar vatansever değil be, bunlar bu milleti sevmiyor. Düşünebiliyor musunuz, dünyanın en büyük havalimanı yapılacak, bunun önünü kesiyorlar. Ha kesebilecekler mi? Hayır kesemeyecekler. Niye? Çünkü onun önünü kesmek hukuksuzluktur, kanuna aykırıdır. 
Bunları ortaya koyacağız ve gümbür gümbür orada dozerlerimiz çalışacak” dedi. 
 
Başbakan Erdoğan, Bağcılar’da düzenlenen ‘Giresunlular Buluşuyor’ gecesine katıldı.
 
Programa Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı. Büyük bir sevgi gösterisi ile karşılanan Başbakan Erdoğan, uzun süre ayakta alkışlandı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, devletin cebinden bir kuruş çıkmadan, 46 milyar dolara senede 150 milyon insanın gidip geleceği bir havalimanının ihale edildiğini ifade etti.
 
Başbakan Erdoğan, “Devletin cebinden bir kuruş çıkmıyor ha ve 20 yıl çalıştıracaklar, 20 yıl sonra devlete teslim edecekler. Bakın, hemen bunun önünü kesmeye kalktılar. Bu havalimanını yapacak olan müteahhitlerimizi içeri almaya çalıştılar. Kim? Paralel yapı. Şimdi biliyorsunuz üç tane kafadar var; Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Pensilvanya. Bunlar vatansever değil, bunlar bu milleti sevmiyor. Düşünebiliyor musunuz, dünyanın en büyük havalimanı yapılacak, ilk üçün içinde, bunun önünü kesiyorlar. Kesebilecekler mi? Hayır kesemeyecekler. Çünkü onun önünü kesmek hukuksuzluktur, kanuna aykırıdır. Bunları ortaya koyacağız ve gümbür gümbür orada dozerlerimiz çalışacak” ifadelerini kullandı.
 
“ÖNÜNÜ KESMEK İSTEYENLER GELİP BİZİ EZECEKLER”
 
Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Onun önünü kesmeye çalışanlar, gelecekler bizi ezecekler ancak öyle bunun önünü kesebilirler. Bu kadar açık konuşuyorum. Çünkü biz bu vatanı öyle durup dururken bulmadık. Bu vatanın şehitlerinin o namını biz, 5 paralık adamlara ezdiremeyiz. Burayı yapacağız. Lamı cimi yok. Biz Gezicilere burayı feda edemeyiz. Aynı şeyi Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin orada yaptılar. Bağırdılar, çağırdılar, yaktılar, yıktılar, ne oldu? 8 ayda ODTÜ'nün önündeki yol bitti. Türkiye kazandı, Ankara kazandı. Ne oldu? Nerede o molotofçular, nerede o anarşistler, nerede o Kılıçdaroğlu'nun sevgili yavruları. Öyle diyor, ‘Başbakan diyor bunlara şöyle’ diyor, ‘Böyle’ diyor. Bizim sevgili yavrularımız elinde molotofla, taşla, sopayla dolaşmıyor. Bizim sevgili yavrularımız burada, onlar tablet bilgisayarla dolaşıyor, onlar kalemle, kitapla dolaşıyor. Fark bu. Biz bunları yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlar ise maalesef neyin peşinde.”
 
“KAPINIZA GELENLERE, ‘KİŞİ SEVDİKLERİ İLE BERABERDİR’ DEYİN”
Şimdi evlerin kapısının çalındığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Gelenlere, ‘Kişi sevdikleri ile beraberdir’ deyin. Bizim ablalarımız, ağabeylerimiz burada. Onların ablaları, ağabeyleri onların olsun ama unutmayın kişi sevdikleri ile beraberdir. Şimdi yeni montajlar çıkacaktır, elinizde ne varsa buyurun servis edin. Biz bunlardan korkmadık korkmayız. Siyasiler, gazeteciler, bürokratlar bunlardan korkmasın. Milletin bunun hesabını sandıkta soracağına inanıyorum. Hiç merak etmeyin dimdik ayaktayız. Giresun, İstanbul, Trabzon, Ordu, Samsun, Kastamonu, Karabük bunun hesabını soracak. Ben buna inanıyorum. Pensilvanya herhalde yeni kitabını da bunun üzerine yazar” dedi.
 
“MAZOTU NASIL 1.5 LİRAYA İNDİRECEKSİN”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başbakan Erdoğan, “’Mazotu 1.5 liraya indireceğim’ diyor. Nasıl indireceksin. Dürüst ol. Senin ülkende üretilen bir şey mi bu? İthal edilen bir şey. Sen bunu zararına satabilecek bir güce sahip misin? Türkiye’nin ekonomisi bizim dönemimizde iyi bir yere gelmişse biz parayı iyi idare ettik, yatırım alanlarını iyi tespit ettik. Bilgiyi iyi yönlendirdik ve ham dolsun buralara geldik” ifadelerini kullandı. 
 
Fındık üreticilerinin alacağı yaklaşık 800 milyon liranın 15 Mart’a kadar hesaplara geçeceğini de açıklayan Başbakan Erdoğan, “Bunlar 15 Mart’a kadar banka hesaplarına yatmış olacak. 30 Mart’ta inşallah tüm Türkiye hep birlikte yeni bir döneme başlayacağız. Giresun için bütün akrabaları telefonla aramayı unutmayın. El ele vereceğiz. Omuz omuza vereceğiz. Bir olacağız, diri olacağız” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan salonda bulunanlara karanfil attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset