Trabzon Futbolunun katilleri olmayın

CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet KAYA, Amatör Spor Haftasında (30 Eylül-6 Ekim ) Trabzon Amatör Futbolunun “mabedi” Yavuz Selim sahasıyla ilgili açıklama yaptı.TRABZON’A YAVUZ SELİM, AKP’YE AKLISELİM LAZIM!Ahmet Kaya, Akyazı stadının yapılması karşılığında A

Trabzon Futbolunun katilleri olmayın

CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet KAYA, Amatör Spor Haftasında (30 Eylül-6 Ekim ) Trabzon Amatör Futbolunun “mabedi” Yavuz Selim sahasıyla ilgili açıklama yaptı.

TRABZON’A YAVUZ SELİM, AKP’YE AKLISELİM LAZIM!

Ahmet Kaya, Akyazı stadının yapılması karşılığında Avni Aker, Akçaabat Fatih stadı, Yavuz Selim sahası ve kapalı spor salonunun TOKİ’ye verildiğini belirterek, ''TOKİ, 7 bin sporcu ve spor adamına hizmet veren Yavuz Selim sahasını ve Kapalı spor salonunu yıkarak, yerlerine konut ve ticaret alanı yapacak.                                        

50 bin metrekarelik alanı emsal 3’e göre 150 bin metrekare beton binalarla dolduracak.
Bu durum Trabzon Amatör sporunun kalbine ağır bir darbe vuracak ve o çevredeki esnafın işlerini de bitme noktasına getirecektir’’ ifadelerini kullandı.

Trabzon’un çok önemli bir spor kenti olduğunu ve Yavuz Selim, diğer adıyla Kavak meydan sahası bu spor kentinin 100 yıllık tarihinin adı olduğunu sözlerine ekleyen Kaya, ‘’Akyazı  buranın Trabzon şehri ve bu şehrin gençleri için çok büyük bir anlamı vardır. Bu tarihin yok edilmesi demek Trabzon futbolunun yok edilmesi demektir. Şehir merkezinde ve okulların çevresindeki bu saha, sporcuların kolaylıkla ulaşabildiği, öğrenci sporcuların rahatlıkla faydalanabildiği ve futbol  severlerin vazgeçemediği eşsiz bir yerdedir’’ dedi.

TRABZON FUTBOLUNUN KATİLLERİ OLMAYIN!  

Yavuz Selim sahasını yıkacak olanları Trabzon’un futbol katilleri olarak ilan edeceklerini söyleyen Kaya, ‘’bu tarihi emaneti, gelecek kuşaklara taşımanın hepimiz için önemli bir sorumluluk olduğu bilinciyle, Yavuz Selim sahamızı ve Kapalı spor salonumuzu yıkarak yerinde rant alanı yaratmak isteyenlere sessiz kalmayacağız. Trabzon futbolunun tarihiyle özdeşleşmiş, on binlerce sporcunun yetişmesine, binlercesinin yetişmekte olmasına katkı veren Yavuz Selim Sahamızı yıkacak olanları “Trabzon futbolunun katilleri” ilan edeceğiz.
Yavuz Selim Sahası, Türk futboluna onlarca yıldız kazandıran Trabzon amatörünün can damarıdır. Buradan yetişen futbolcular sayesinde Trabzon Sporumuz Türkiye’nin dört büyüklerinden biri olmuştur.

Buradan Trabzonspor Kulüp Başkanı Sayın Hacıosmanoğlu’ da bir çağrı yapıyoruz! “Bırakın AKP’yi! Sizin öncelikli göreviniz Trabzon Amatörüne ve amatörün göz bebeği Yavuz Selim Sahasına sahip çıkmaktır, orayı yıkmak isteyenlere mani olmaktır!”

Yavuz Selim Sahasını ranta kurban etmek isteyen AKP yetkililerini “aklı selime” davet ediyoruz. “Her yer bitti de, sıra çocuklarımızın, gençlerimizin spor yapabildiği nadir yerlerden biri olan Yavuz Selim sahasına mı geldi, Allah gözünüzü doyursun?” diyoruz. Tüm Amatör spor camiamızın Amatör Spor haftasını kutlu olsun’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset