"Trabzon da bizim Diyarbakır da..."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör konusunda meclisi adres gösterdiklerini dile getirdi. Daha önce de devletin terör örgütü ile görüşemeyeceğini söylediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Terör konusunda meclisi adres göst

"Trabzon da bizim Diyarbakır da..."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör konusunda meclisi adres gösterdiklerini dile getirdi. Daha önce de devletin terör örgütü ile görüşemeyeceğini söylediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Terör konusunda meclisi adres gösterdik. Bir toplumsal uzlaşma gerekiyor dedik. Devlet terör örgütü ile görüşmez dedik. Onun için bir başka heyet kurulsun parlamento dışında. Bugün haklılığımız ortaya çıktı." dedi.

Maltepe'de bir otelde dernek temsilcileri ile buluşan Kılıçdaroğlu, katılımcılarla birlikte kahvaltı yaptı. Dernek yöneticileri ile sohbet eden Kılıçdaroğlu programda bir de konuşma yaptı. Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Ülkemizi, bayrağımızı, vatanımızı seviyoruz, Türkiye'yi seviyoruz. Karadenizliler milliyetçi diye bir algı var. Aslında algı değil bu. Eğer siz ulusal Kurtuluş Savaşı'nı Samsun'dan başlatmışsanız, elbette ki Karadeniz farklı bir Karadeniz olacaktır. Trabzon'da bizim, Rize'de bizim, Diyarbakır'da bizim, her yer bizim. Bu ülkenin her karış toprağında dedelerimizin şehit kanı var." diye konuştu.

Milliyetçiliği ırk bağlamında insanları ayırmak olarak değerlendirmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "75 milyon insan bizim başımızın üstündedir. Ayrılık gayrılık bizim kitabımızda yok. Koyu milliyetçiliği ya da kafatası milliyetçiliğini reddediyoruz." dedi.

"Bizi bölmek istiyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Bizi ayrıştırmak ve bölmek istiyorlar. Ayrışmaya ve bölünmeye prim vermeyeceğiz. Bizim altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Bizim milliyetçilik anlayışımız sizin milliyetçilik anlayışınızdır." ifadesini kullandı. Biz hiçbir zaman hiçbir yerde 'Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık' demedik, demeyeceğiz, diyenleri şiddetle kınayacağız." ifadesini kullandı.

Terör konusunda meclisi adres gösterdiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Terör konusunda meclisi adres gösterdik. Bir toplumsal uzlaşma gerekiyor dedik. Devlet terör örgütü ile görüşmez dedik. Onun için bir başka heyet kurulsun parlamento dışında. Bugün haklılığımız ortaya çıktı. Biz bir öneriyi getirirken oturur konuşuruz. Akıl akıldan üstündür kuralına uyarız. Bizim eksiğimiz olabilir o nedenle konuşuruz ondan sonra milletin karşısına çıkarız. Masa başında oturarak öneri geliştirilemez." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler