Trabzon CHP'de kriz var

Haber61 – Haber Servisi – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi Şartlı ön seçim kararı alınca Türkiye’de bir çok il örgütü karıştı. Genel Merkez’den yapılan açıklamada; “Yine önseçim olarak değerlendirdiğimiz ama Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin

Trabzon CHP'de kriz var

Haber61 – Haber Servisi – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi Şartlı ön seçim kararı alınca Türkiye’de bir çok il örgütü karıştı. Genel Merkez’den yapılan açıklamada; “Yine önseçim olarak değerlendirdiğimiz ama Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin denetiminde, o bölgelerin özelliğine göre 29 Mart’tan daha önceki bir tarihte Genel Merkezin belirleyeceği bir tarihte örgüt denetiminde tüm üyelerin katılımıyla yapılacak olan eğilim yoklaması, bir çeşit önseçim.

Bu illerimizi söylüyorum, toplam 10 tane. Adana; 2. ve 5. sıralar kontenjan adayı. Adıyaman; 2. sıra kontenjan adayı. Kahramanmaraş; 2. sıra kontenjan adayı. Kayseri; 2. sıra kontenjan adayı. Malatya ve Muğla basit aday yoklaması. Yani tüm üye değil delegelerin ve önseçim delegelerinin katıldığı örgüt denetimindeki önseçim. Muğla’da 2. sıra kontenjan adayı. Mersin; 1. ve 4. sıralar kontenjan adayı. Tekirdağ, Trabzon 1. sıralar kontenjan adayı. Zonguldak 2. sıra kontenjan adayı.”şeklinde açıklama yapıldı.

Bu açıklamaya göre; CHP Trabzon İl örgütü 1 sıra adayını ön seçim yaparak belirleyemeyecek. Trabzon’un CHP’li delegeleri 2.3.4.5.6. sıralamayı yapacak. Genel Merkezin almış olduğu karar CHP Trabzon’da kriz yarattı. 2011 Genel Seçimlerinde yine Trabzon’da ön seçim yapan CHP; bu seçimde Birinci çıkan Ali Türen Öztürk’ü göstermemiş yerine Volkan Canalioğlu’na yer verilmişti. Bu durum Trabzon CHP’de kriz yaratmıştı. 7 Haziran’da yapılacak olan Genel seçimler öncesi böyle bir karar yine kriz yaratacak gibi gösteriyor.

Bir süre önce aday olmak için istifa eden CHP İl başkanı Yavuz Karan konu ile alakalı açıklamada bulundu. Karan, “CHP MKYK Trabzon İçin Kontenjansız Ön Seçim Kararı PM toplantısında değişti bu durum karşında daha önce de ifade ettiğim gibi ön şeçim olmazsa aday olmayacağımı bu duruşu partim ve Trabzon adına sonuna kadar sürdüreceğim.”ifadelerine yer verdi.  Partinin kurmayları yarın bir toplantı düzenleyeceği öğrenilirken istifa edebilecekleri öğrenildi. Bir başka iddiada kulislere bomba gibi düştü. CHP’nin Türkiye genelinde göstereceği adaylarının büyük çoğunluğunun cemaat ile yakın bağı olacağı ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler