Trabzon boyun eğmiyor

AK Parti Genel Merkezi tarafından Trabzon’un ilçe kongrelerine ilişkin tek aday dayatması kabul görmüyor.Köprübaşı kendi adayını seçerken, Şalpazarı kongresinde kaybedeceğini anlayan genel merkez kongreyi iptal etti. Hafta ortasında yapılacak olan Araklı

Trabzon boyun eğmiyor

AK Parti Genel Merkezi tarafından Trabzon’un ilçe kongrelerine ilişkin tek aday dayatması kabul görmüyor.

Köprübaşı kendi adayını seçerken, Şalpazarı kongresinde kaybedeceğini anlayan genel merkez kongreyi iptal etti. Hafta ortasında yapılacak olan Araklı kongresi ve hafta sonu yapılacak olan Ortahisar kongreleri de Şalpazarı’nın akıbetini bekliyor. Zira bu ilçelerde de parti tabanı kendi adayını kendi belirliyor.

YALAN SÖYLÜYOR

Şalpazarı mevcut başkanı Murat Topkara, kongrenin kendisine rakip olan Metin Günay yüzünden iptal edildiğini belirterek, “Kendisiyle ulaşmaya çalıştım ama bana bir adım bile gelmedi” derken eski ilçe başkanı ve ilçe başkan adayı Metin Günay ise, “Yalan söylüyor. Kendisini muhatap bile almıyorum” diyerek sert cevap verdi.

ORTAHİSAR’DA TARİH TEKERÜR EDEBİLİR

Ortahisar İlçesi’nde Genel Merkez’in adayı Temel Altunbaş, seçimi alamayabilir. Tabanın çıkardığı Ömer Odabaş ve arkadaşları mahalle sokak sokak dolaşıyor. Bir kısım delegenin Temel Altunbaş’ın seçildiği kongreyi işaret ederek, “Biz kendi irademizi kullanalım” dediği belirtiliyor. Altunbaş da yarışarak seçilmişti. Öte yandan Yomra’da çarşamda günü yapılacak olan kongrede çift liste olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset