Trabzon bizim karasevdamızdır

Trabzon’un en büyük sorunlarının yatırım ve istihdam olduğu belirtildi.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yatırım ve istihdamın paralel yürümesi gerektiğini belirterek “Trabzon için somut, geniş kapsamlı ve

Trabzon bizim karasevdamızdır

Trabzon’un en büyük sorunlarının yatırım ve istihdam olduğu belirtildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yatırım ve istihdamın paralel yürümesi gerektiğini belirterek “Trabzon için somut, geniş kapsamlı ve büyük yatırımlar yapmak zorundayız” dedi. Gerek TOKİ döneminde gerekse Bakanlığı döneminde kentsel dönüşüm çalışmaları ile Trabzon’a kaynak gelmesini sağladık. Bu yolla vasıfsız elemanlar iş buldu, inşaat sektörü canlandı. Trabzon’un fotoğrafı, şehircilik yüzü güzelleşti daha da güzelleşecek. Örneğin, Zağnos Vadisi Projesi’ni etap etap tamamlıyoruz.

Yine, Trabzon’da yerel yönetimler ve TOKİ ile işbirliği hâlinde, il merkezinde Zağnos, Tabakhane, Ayasofya, Çömlekçi, Ortahisar ve Narlıbahçe, ilçelerde ise Pelitli, Çağlayan, Araklı ve Yomra’da kentsel dönüşüm ve gelişim projelerini yürütmekteyiz” dedi.
Sağlık alanında Trabzon’a dev yatırımlar yapıldığını belirten Bayraktar “Eskiden Trabzon’da sadece üç hastane vardı. Şu an Trabzon’umuz hem tesis, hem personel sayısı açısından, hem de sunulan hizmetin kalitesi açısından çok iyi bir noktadır. Karayolları, grup ve köy yollarının yapılması, bakımı, onarımı ve asfaltlanması konularında da önemli çalışmalar yürüttük. Bu konuda en net örnek; bölünmüş yol uzunluğunu, 145 km’den 520 km’ye çıkarmamızdır” diye konuştu.

“TRABZON’U TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA LİDER VE MARKA ŞEHİR YAPMALIYIZ”

Trabzon’un çocukları olarak Trabzon’a emek vermenin boyunlarının borcu olduğunu kaydeden Bayraktar “Cumhuriyetin 100. yılında doğal ve kültür mirasını turizm ile dünyaya sunan, sahip olduğu imkânları tarım ve turizmde verimli kullanan, ihracatını her yıl arttıran; tarım, turizm, ticaret ve lojistikte Türkiye’nin lider kenti ve üretim merkezi Trabzon hedefiyle çalışmalıyız. Ülkelerin yanında, artık şehirlerin de yarıştığı günümüzde, New York, Paris, Londra, Tokyo, Madrid, Roma, Seattle, Toronto gibi dünya kentleri yanında İstanbul gibi, İzmir gibi, Antalya gibi şehirlerimiz ile beraber Trabzon’umuzu da, dünyada belli başlı şehirler ile yarışan bir marka şehir yapacağız, bunun için var gücümüz ile çalışacağız.

Bu hedefler doğrultusunda ‘Ben ne yapabilirim? Nasıl fayda sağlarım?’ sorusunu her Trabzonlu ve Trabzon’da yetki sahibi her sorumlu kendisine sormalıdır. Hiçbirimiz, Trabzonlu hemşehrilerimizin taleplerini görmezden gelemeyiz. Onların taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için çabalamak zorundayız. Trabzon’a hizmet; atayurdumuz’a bir vefa borcudur. Bugün geldiğimiz noktaya Trabzon’dan aldığımız coşku ve azimle, mücadelecilik duygusuyla geldik” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset