Tezkere mesaisi başladı

Hükümete, yurt dışına asker gönderilmesinden yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasına kadar geniş yetkiler tanıyan tezkerenin görüşmeleri Genel Kurulda başladı. Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye’ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilm

Tezkere mesaisi başladı
Hükümete, yurt dışına asker gönderilmesinden yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasına kadar geniş yetkiler tanıyan tezkerenin görüşmeleri Genel Kurulda başladı.
 
Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye’ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi ile ilgili Genel Kurul görüşmelerine Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı başkanlık ediyor.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasını içeren Başbakanlık Tezkeresine CHP grubu ile HDP grubu karşı çıkıyor.
 
Oturuma başkanlık yapan Bahçekapılı, yeni çalışma yılının yasama ve denetleme faaliyetleri açısından iyi geçmesini dilerken, milletvekillerinin hoşgörülü olmalarını istedi. Yaşanan terör olaylarından bahseden ve Türkiye’nin bu insanlık dramına seyirci kalmasının düşünülemeyeceğini söyleyen Bahçekapılı, “Türkiye’nin her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olmak gibi bir sorumluluğu ve zorunluluğu varır. İnancım o dur ki, Gazi Meclis’te hiç kimsenin terörün yanında olabilmesi asla mümkün değildir. Her şey barış için olmalı, her şey kardeşlik hukukunun gereklerini yerine getirmek olmalı. Aynı yürekle teröre karşı durmalı” dedi.
 
Teskere öncesinde yapılan AK Parti Grup Öneresi görüşmelerinde söz alan ve AK Parti hükümetinin IŞİD’den şikayet eder göründüğünü söyleyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Davutoğlu-Erdoğan ikilisinin emperyal yayılmacı İslam dünyasının liderliğine oynama uğruna Türkiye’yi ateşe sürüklemesine izin vermek istemiyoruz. Dünkü konuşmasıyla ‘Şam yönetiminin derhal uzaklaştırılması bizim hedefimizdir’ diyor. Bu teskerede IŞİD nerede. Türkiye’nin nerede duracağı belli değil, Türkiye’yi maceraya sürüklemeye, Mehmetçiğin kanı üzerinden bu ülkeyi felakete sürüklemeye hakkınız yoktur” diye konuştu.
 
ELİTAŞ CEVAP VERDİ
 
Akif Hamzaçebi’ye cevap vermek üzere kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, asıl meselenin, bataklığın kaynağının ne olduğunu bilmeden, IŞİD terör örgütünün ne zaman ortaya çıktığını ortaya koymadan tezkereyi eleştirmenin bir zafiyet olduğunu belirtti. Elitaş, “Suriye’de ortaya çıkan rejimin kendi insanını katlettiği, Irak’taki rejimin bölgesinde yaşayan insanlara zulmettiği dönemde terör örgütü beslenme imkanı bulmuştur. Sayın Hamzaçebi’nin bu konuşması TBMM’de CHP’li milletvekillerinden alkış aldı. Eminim, bu konuşmayı Suriye parlamentosunda yapmış olsaydı çok daha büyük bir alkış alırdı. Sanki siz TBMM’nin bir üyesi gibi değil, Esat rejimini savunan bir milletvekili pozisyonuna maalesef düştünüz” ifadelerini kullandı.
 
AK Parti Grup öneresinin oylanması sonrasında teskere görüşmelerine başlandı. HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani’nin Anayasaya aykırılık itirazı nedeniyle usul tartışması açıldı. Ayrıca; Genel Kuruldaki teskere görüşmelerini eski Başbakan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın da ziyaretçi locasından izledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler