Terörist başından çözüm sürecine 3 öneri!

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, çözüm süreci konusunda umudunu hala koruduğunu belirterek, "Hükümetten daha olumlu bir müzakere girişimi bekliyorum. Türkiye'nin ve Bölgenin kurtuluşuna ve tam bir demokratik cumhuriyetin inşa edilmesine giden sür

Terörist başından çözüm sürecine 3 öneri!

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, çözüm süreci konusunda umudunu hala koruduğunu belirterek, "Hükümetten daha olumlu bir müzakere girişimi bekliyorum. Türkiye'nin ve Bölgenin kurtuluşuna ve tam bir demokratik cumhuriyetin inşa edilmesine giden süreçte her kim ki, dar seçim hesapları içerisine düşerek, demokratik hamleleri geciktirirse, kaos ve çatışma şartlarına davetiye çıkarmış olur" ifadelerini kullandı.

"SÜRECE DÖNÜK BÜYÜK BİR PROVAKASYON"

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı Adası'nda bir görüşme gerçekleştiren, BDP Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder döndü. İmralı Adası'na yapılan 13. ziyaretin ardından BDP Basın Birimi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada Öcalan'ın bir mesajına yer verildi. Mesajında, Hakkari Yüksekova'da dün çıkan olaylarda, Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in hayatını kaybetmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Öcalan, olayda hayatını kaybeden iki kişinin acısını paylaştığını ve başta aileleri ve Yüksekova halkı olmak üzere bütün Kürt halkına başsağlığı diledi. 2 kişinin hayatını kaybetmesini "cinayet" olarak yorumlayan Öcalan, "Sürece dönük büyük bir provokasyondur. Yeni ve daha büyük provokasyonlara karşı herkesin daha uyanık ve daha dikkatli olması gerekir. Bir halkın evlatlarının anısına dönük en büyük duyarlılık; onların adını hem hayatın, hem de barış ve özgürlük mücadelesinin içinde yaşatmakla anlamlı olacaktır" dedi.

"HÜKÜMETTEN MÜZAKERE GİRİŞİMİ BEKLİYORUM"

Çözüm süreci konusunda umudunu hala koruduğunu belirten Öcalan, "Hükümetten daha olumlu bir müzakere girişimi bekliyorum. Türkiye'nin ve Bölgenin kurtuluşuna ve tam bir demokratik cumhuriyetin inşa edilmesine giden süreçte her kim ki, dar seçim hesapları içerisine düşerek, demokratik hamleleri geciktirirse, kaos ve çatışma şartlarına davetiye çıkarmış olur" değerlendirmesinde bulundu.

"SÜRECE HAKEM LAZIM"

Büyük demokratik çözüm için üç ayağın önemli olduğunun altını çizen Öcalan, bunların başında; yasal zemin ve hukuki çerçeve geldiğini aktardı. İkinci olarak ise "Tarafı olmayan bir müzakere düşünülmeyeceği için tarafların ve statülerinin bu yasal çerçeve içerisinde tanımlanması gerekir" yorumunu yapan Öcalan şöyle devam etti: "Üçüncü olarak da; bir izleme kurulunun ya da bir hakem heyetinin sürece dâhil olması gerekir. Bu süreçte inisiyatif ve sorumluluk sahibi olmam dolayısıyla, barışın ve yeni demokratik cumhuriyetin inşası hakkındaki düşüncelerimi bütün Türkiye kamuoyuna anlatabilmem için basın ve diğer iletişim ve temas olanaklarının ivedilikle sağlanması gerekir."

Mesajında 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere de değinen Öcalan, seçimlerde görev alacak bütün adaylara ve demokrasi güçlerine başarılar diledi.

"YILDIZIN ORTADOĞU HALKLARI ÜZERİNDE PARLAMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın vefatına ilişkin de bir mesaj yayımlayan Öcalan, Mandela'yla birbirlerine gönülden bağlılığı olduğunu ifade etti. Mandela'nın Kürt halkına olan duyarlılığı ve bağlılığının, kalbinde ona karşı derin bir saygı ve bağlılık olarak karşılık bulduğunu aktaran Öcalan, "Mandela Afrika halklarını aydınlatan parlayan bir yıldızdı. Bizler de o parlayan yıldızın Ortadoğu halkları üzerinde parlamasını sağlayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset