Terörist başı, MHP ile görüşmek istiyor!

İmralı'da, Bdp Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile birlikte Pkk lideri Abdullah Öcalan ile görüşen HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder, 3.5 saat süren görüşmenin detaylarını Avrupa'da Pkk ile aynı çizgide yayın yapan Sterk

Terörist başı, MHP ile görüşmek istiyor!

İmralı'da, Bdp Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile birlikte Pkk lideri Abdullah Öcalan ile görüşen HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder, 3.5 saat süren görüşmenin detaylarını Avrupa'da Pkk ile aynı çizgide yayın yapan Sterk Tv'ye anlattı.

"BARIŞ İRADESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ"

HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreye Önder, Öcalan'ın görüşmede, çözüm sürecinin çok ciddi bir aşamada olduğunu, sürecin halen devam etmekle birlikte bir sırat köprüsü üzerinde yürüdüğünü söylediğini ifade ederek, "Bütün bu olumsuzluklara rağmen tek yanlıda olsa barış iradesini sürdürme kararlılığımız vardır ve tamdır" dedi.

GÖRÜŞME GENİŞLEMELİ

HDP Genel Başkan Yardımcısı Önder, "İmralı'daki görüşmelerin tüm siyasal partileri, basını, akil insanları, kapsayacak şekilde mecliste diğer siyasal parti temsilcilerini de kapsayacak şekilde genişlemesinin barış sürecinde olumlu gelişmelere kapı aralayacağını söyledi" diye konuştu.

Önder, Öcalan'ın sürecin heba edilmemesi gerektiğini özellikle vurguladığını da ifade etti.

MHP'NİN TAVRI MERAK KONUSU

Önder'in yapmış olduğu bu açıklamanın ardından siyasi partilerin tutumu da merak konusu oldu. Özellikle MHP kanadı son dönemlerde Öcalan ve hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler