"Terör biterse MHP de CHP de biter!"

 Başbakan Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Başbakan'ın gündeminde  muhalefet ve akil insanlar vardı. Erdoğan terör ve çözüm sürecine dair  "Terör biterse CHP ve MHP biter. Bunlar 30 yıl boyunca biribirine beslediler" dedi. Erdoğan'ı

"Terör biterse MHP de CHP de biter!"

 

Başbakan Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Başbakan'ın gündeminde  muhalefet ve akil insanlar vardı. Erdoğan terör ve çözüm sürecine dair  "Terör biterse CHP ve MHP biter. Bunlar 30 yıl boyunca biribirine beslediler" dedi.
 
Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;
 
Kızılcahamam'da genişletilmiş istişare toplantımızı yapacağız. Hamdolsun partimiz bir bütünlük içinde. Biz birimizle çatışma değil, istişare içindeyiz.
 
Biz birbiriyle kıran kırana mücadelede değil, davamıza adamış kişileriz. Elbette tıpa tıp aynı değiliz. Farklı görüşlerimiz olabilir.
 
Biz belli kümelermelerin partisi değiliz. 76 milyon nasıl uyum içinde çalışıyorsa Ak Parti de öyle çalışıyor.
 
"AK PARTİ TÜRKİYE'NİN AYNASIDIR"
 
AK Parti Türkiye'nin özeti, aynadaki yansımasıdır. 76 milyonun farklılığına rağmen nasıl uyum içinde yaşıyorsa ortak kaderi paylaşıyorsa, aynı ekmeği yiyorsa AK Parti'de bu kadim yapının birebir özetidir.
 
Yıkım yapımdan daha kolaydır. Bozmak tamir etmekten daha kolay, çatışma uzlaşmadan daha kolaydır, ağlatmak güldürmekten daha kolaydır.
 
İftira, doğrudan daha hızlı yayılır. Biz AK Parti olarak zora talip olduğumuzu söylemiştik.
 
"ONLAR ÖLDÜRMENİN BİZ YAŞATMANIN MÜCADELESİNDEYİZ"
 
Muhalefet, bozmanın, çatışmanın mücadelesini veriyor, biz barışın mücadelesini veriyoruz. Onlar öldürmenin ağlatmanın mücadelesini veriyor biz ise yaşatmanın ve güldürmenin mücadelesini veriyoruz.
 
Akil insanlara, yavru muhalefetin bir temsilcisi çıkıyor tepki gösteriyor, bayrak açıyor, İstiklal Marşı okuyor. Bu ne densizlik. O akil insanların hangisi bayrağa ve marşımıza karşıdır. Ana muhalefetin lideri kim barışa karşı diyor. Barış lafla istenmez icraatla istenir, uygulamayla istenir. Bir tarafta bariyer olacaksın öte yandan sıkılmadan barış isteyeceksin.
 
BAHÇELİ'YE YÜKLENDİ
 
Bunların genel başkanı Ankara'dan doğuya gidemez, oradan konuşur 'Vur de vuralım öl de ölelim' diyenlere 'bekleyin onun da zamanı gelecek' diyecek kadar ileri gitti. Bahçeli siyasetten, birlikten ve beraberlikten uzak bir insan.
 
Farklı görüşlerden olan akil insanları ortak paydada buluşturduk. Şu kainette varlık olduğu için yokluk vardır, artı olduğu için eksiz, kuzey olduğu için güney, batı olduğu için doğu vardır. Allah herşeyi zıttıyla var etmiştir. Ki birbirinin değeri ona göre anlasınlar.
 
"TERÖR BİTERSE CHP VE MHP DE BİTER"
 
Statüko olduğu için terör var. CHP ve MHP politkasını değiştirdin bu ülkede terör biter. Terör biterse CHP ve MHP biter. Bunlar 30 yıl boyunca biribirine beslediler. Birbirlerine can suyu verdi.
 
Terör olduğu için BDP ortaya çıktı, terör olduğu için BDP varlığını ilan etti. Bu ülkenin gündeminden terörü çıkarırsak, CHP, MHP ve BDP kaybolacaktır. Bu mevcut politikalarıyla asla ayakta duramayacaklar. Kendilerin gözden geçirecekler.
 
MHP'NİN 3.5 YILDA AÇTIĞI ÇUKUR
 
Terörü söküp çıkardığımızda MHP'den geriye ne kalacak? Ekonomi, dış politika mı kalacak, sosyal politikalar mı kalacak?
 
Onların 3.5 yılda açtıkları çukuru kapatmak için 10 yıldır mücadele veriyoruz. Batık bankalardan doğan zararı kapatmamız 10 yıl sürdü. 3.5 yıl iktidarda kaldılar, 35 yılda kapanmayacak yaralar açtılar
 
İlk kez açıklıyorum. Merkez Bankası döviz rezervi dün itibariyle 130 milyar dolara ulaştı. Onlar bize 27,5 milyar dolar devretti.
 
BAHÇELİ'YE AĞIR SÖZLER
 
Bahçeli bugün bize savurduğu hakaretleri 1999'da o kadın ve partisine yapamadı. Sayın Bahçeli sen koalisyon iktidarının güneh ortağısın. Bahçeli 1999'daki kuzu kuzu gidip koalisyona girdiğini, 2001'de ülkeyi bir gecede nasıl yoksullaştırdığını kimse unutmasın.
 
Şimdi MHP genel başkanı çıkmış o dönemin bakanlarının temzi olduğuğnu söylüyor. Sen o iktidar ortağı değil miydin? Sen orada bostan korkuluğu muydun? Bahçeli'nin zihniyle dili arasındaki kayış koptu. Katillerle koalisyon kurmam diyen hanımefendinin o sözlerine rağmen tıpış tıpış gitti koalisyona girdi. 
 
Hiç biryere kaçamazsın. Bahçeli, bu milletin başını öne eğdiren kişidir. Millete en ağır faturaları ödeten birinin şimdi çıkıp milliyetçilik yapması ironidir. Bahçeli şuanda sokkaları tahrik etmek için elinden geleni yapıyor.
 
Bir avuç çapulcunun sokakları teslim almasına asla izin vermeyiz. Terörün bitmesiyle zemini kayan Bahçeli'nin gençleri sokağa çıkarmasına müsade etmeyiz. Bunu yapanlar bilsin ki, bedelini en ağır şekilde ödeyecektir.
 
Milletin başını öne eğdirecek bir adımı attırmayız. Milletin karşısına zafer gibi kavramlarla fitne sokmak isteyenler hainlerdir. Dize getirilemeyeceğini bilmeli bu inançla hareket etmelidir.
 
Terör bittikten sonra ne olacağı sorusudur.
 
TERÖR BİTTİKTEN SONRA MUTLULUK OLACAK
 
Terör bittikten sonra güzel olacak güzellik olacak mutluluk olacak. Ölümü gösterip sıtmaya razı olmak.
 
Terörün olduğu yerde sağlıklı düşünme zemini olabilir mi? Terörün olduğu yerde sağlıklı siyaset olabilir mi? Bahçeli'ye üç defa randevu istedim, reddettiler. Zihnindeki karışıklığın nerelere aradığını gösterir. Çünkü bunlar masada oturup konuşmasını bilen zihniyet değil.
 
Sağlıklı düşünme zemini olacak, sağlıklı diyalog ve muhasebe zemini olacak. Daha fazla refah istikrar olacak.
 
"CHP VE MHP AK PARTİ'NİN ELİNE SU DÖKEMEZ"
 
CHP'nin de MHP'nin de terörün bitmesinden sonrasıyla ilgili iddiaları tamamen yalandır.
Buradan 76 milyona sesleniyorum, müsterih olun, AK Parti iktidarda olduğu sürece Türkiye her zaman kazanır hiç kaybetmez. Hiç endişe etmeyin. AK Parti olduğu sürece milletin bütünlüğüne kardeşliğine zarar gelmez. Bu konuda ne CHP ne de MHP elimize su dökemez.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset