Tekin: C.Başkanlığı konusunda ciddi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade vermesi için tebligatta bulunulmasını, “Ana muhalefet liderine yapılan bu tebligatın ötesinde savcının açıklamaları gerçekten hepimizi şaşırtıyor, bu konuda HSYK’nın

Tekin: C.Başkanlığı konusunda ciddi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade vermesi için tebligatta bulunulmasını, “Ana muhalefet liderine yapılan bu tebligatın ötesinde savcının açıklamaları gerçekten hepimizi şaşırtıyor, bu konuda HSYK’nın tavırsız kalması da çok düşündürücü" dedi.

Amcası Arslan Karabulut için memleketi Tunceli’de düzenlenen cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na eşlik eden heyette bulunan Gürsel Tekin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gürsel Tekin, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ifadeye çağrılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tekin, "Bu, ayıbın ötesinde, bir hukuk adamına yakışmayacak hokkabazlık edası içerisinde, dün de bir açıklama yapmış, ’HSYK’yı göreve davet ediyorum’ diye. Böyle rezilce bir tutum içinde davranılmaması gerektiğini, ana muhalefet liderine yapılan bu tebligatın ötesinde savcının açıklamaları gerçekten hepimizi şaşırtıyor, bu konuda HSYK’nın tavırsız kalması da çok düşündürücü" diye konuştu.

AK Parti içinde Cumhurbaşkanlığı konusundaki meselelerin kendilerini ilgilendirmediğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP’nin bu konuda çok ciddi bir çalışma içinde olduğunu söyledi. Sadece CHP’nin değil, 76 milyonu kucaklayacak bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyaç olduğunun altını çizen Tekin, "Bu konuda çok ciddi çalışmalarımız var. Türkiye merak etmesin, Türkiye’ye yakışır bir cumhurbaşkanı adayı gelecektir" şeklinde konuştu.

Tunceli’de iki gün önce meydana gelen mayın patlamasının barış sürecini nasıl etkileyeceği sorusu üzerine Tekin, "Barış sürecinin mutlaka devam etmesi gerekiyor. Ama barışın hukuksal altyapısı oluşturulmadan sadece üç cümleyle barış sürecinin devam etmesi mümkün değildir. En basitinden yüzde on barajının bile indirilmemesi barış sürecine bakışı gösteriyor. Her şeye rağmen barış sürecinin yasal altyapısının ivedilikle hayata geçmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin, Dersim meselesinin Türkiye’nin en acı olaylarından biri olduğunu da ifade etti. CHP olarak, bu konuda arşivlerin açılması ve bu meseleyle yüzleşilmesi için kanun teklifi verdiklerini dile getiren Tekin, ancak kanun teklifinin açılmadığını, bu konuyu kamuoyunun vicdanına havale ettiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler