'Tek muhatap Öcalan!..'

İktidar Partisi’nin önceki gün yapılan MYK toplantısı, yeni başlayan İmralı sürecine ilişkin parti içinde değerlendirmeler yapıldı.Toplantıda, temasların İmralı üzerinden yürütülme kararlılığı dile getirilirken, Avrupa ve Kandil’in mesajlarla sürece dahil

'Tek muhatap Öcalan!..'

İktidar Partisi’nin önceki gün yapılan MYK toplantısı, yeni başlayan İmralı sürecine ilişkin parti içinde değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda, temasların İmralı üzerinden yürütülme kararlılığı dile getirilirken, Avrupa ve Kandil’in mesajlarla sürece dahil edileceği belirtildi. Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında yapılan analizde, 2011’de 7 bin olan eylemci gücün, 2012 sonunda 3 bine düştüğü anımsatıldı. Toplantıda, Erdoğan ve kurmayları tarafından şu değerlendirmeler yapıldı:

BU SÜRECE, SABOTAJ ZORLAŞTI

“Türkiye son yıllarda terörle mücadele konseptini değiştirdi. Terörle mücadelede profesyonellerin kullanılması, teknoloji, karakol güçlendirmesi, istihbaratta koordinasyonun sağlanması nedeniyle PKK eylem yapamaz hale geldi. Dağa adam bulmakta da son dönemlerde zorlanmaya başladı.

Örgütte Irak ve Suriye’deki durumun kendi lehlerine olacağını düşüncesi tersine dönmeye başladı. Bu gelişmeler PKK’ya masaya oturmaktan başka şans bırakmıyor. Münferit olaylar dışında PKK süreci sabote edecek bir tavır içinde olmayabilir. Derin devlet de eski gücüne sahip olmadığı için süreci sabote etmesi zor görünüyor. Ayrıca ‘Birçok iyileştirme yapıldı, amacımıza ulaştık artık silah bırakabiliriz’ deme şansına sahipler. Süreçte tek muhatap İmralı kabul edilecek. Avrupa ve Kandil ile sadece buranın mesajlarının iletilmesi ve nabız yoklanması noktasında bağlantı kurulacak. Hükümetin atacağı adımlar 2023 vizyon belgesinde belirtilenler çerçevesinde olacak. Süreç sekteye uğrasa da bu düzenleme yine yapılacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset